Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Hamilton obsodil molk v športu belcev
Lewis Hamilton je ostro obsodil molk kolegov ob tragični smrti Georgea Floyda in s tem povezanimi nemiri v ZDA ter po svetu.
Ursa Prosenjak
2. junij 2020 | 7:32:00

Po tragičnem dogodku so se oglasile številne znane osebnosti, Lewis Hamilton pa je opozoril na neprijetno dejstvo, da svet Formule 1 v tem trenutku molči. Nihče izmed vidnejših predstavnikov tega športa se namreč ni odzval na dogajanje v ZDA.

»Vidim tiste, ki zdaj molčijo. Ravno takrat, ko bi se morali izpostaviti kot zvezdniki, so ti ljudje tiho. Nihče v mojem športu se ni oglasil. Res pa je to šport belcev,« je zapisal na Twitterju. »Kot edini temnopolti predstavnik F1 se ob tem počutim popolnoma sam. Ampak vidim, kdo so tisti, ki molčijo.«

Njegova objava je sprožila množičen odziv drugih dirkačev. Med prvimi so se oglasili Lando Norris, Daniel Ricciardo, George Russell, Sergio Perez, Charles Leclerc, Carlos Sainz in Nicolas Latifi, ki so izrazili podporo Hamiltonu. Prav tako so ga podprli tudi pri Mercedesu.

»Strpnost je temeljno načelo naše ekipe, raznolikost v vseh oblikah nas bogati,« so zapisali. »Sprejemamo ljudi vseh ras, kultur, veroizpovedi, filozofij in življenjskih slogov ter obsojamo vsakršno diskriminacijo.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej
se morajo dirkači res vmešavati v notranjo politiko ZDA ? imajo to v pogodbah z ekipami ? ali pa je slučajno FIA prepovedala politična sporočila dirkačem in ekipam F1...
2.6.2020 21:03:44
matt0
Ta težava ZDA je zakoreninjena globoko in priviligirani (beli ALI črni) dirkači lahko le malo pametujejo o tem. Če komentirajo to, zakaj dirkajo v Abu Dhabiju, Rusiji, Bahrainu itd? Generalni sponzor Hamiltonove ekipe je Malezijski Petronas? Gremo se potem res politično korektnost in se lahko vozijo samo s kartonskimi bicikli po parku, ne pa ta beden PR.
2.6.2020 23:43:57

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija