Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Bernie Ecclestone
Omejitev proračuna je neumnost
Od leta 2021 bo za ekipe Formule 1 veljala omejitev proračuna, ki bo zlasti vplivala na večje ekipe. Cilj je vsaj približno izenačiti možnosti ekip, toda Bernie Ecclestone dvomi o pravilnosti ukrepa.
Ursa Prosenjak
3. junij 2020 | 14:08:19

Britanec je prepričan, da konkurenčnost ekip in njihov uspeh nista odvisna od proračuna. »Ko sem bil lastnik Brabhama, smo porabili precej manj od Ferrarija, pa smo vseeno zmagali, oni pa ne. Pomembni so ljudje, ne denar. Ta je postal sredstvo za merjenje ega, ko hoče vsak porabiti več kot drugi. Toda javnosti je za to vseeno.«

Kljub temu pa Ecclestone pozdravlja nova pravila. »To je odlična priložnost za reset. Veliko stvari se lahko naredi bolje. Ljudje gledajo F1 zaradi tekmovanja, ne želijo gledati dirke, ki je že vnaprej odločena.«

»Poenostaviti morajo dirkalnike. Motorji so izjemen dosežek tehnologije, ampak ali je gledalcem res mar, kako super zmogljivi so? Verjetno ne. Želijo samo videti kvalitetno dirko.«

Ecclestone poudarja, da je namen napraviti Formulo 1 manj predvidljivo, pravilen.

»Dnevi, ko se je dirka začela s 16 avtomobili in smo imeli srečo, če jih je polovica končala, so minili. Zdaj končajo vsi in dogajanje je postalo dolgočasno in predvidljivo,« zaključuje nekdanji prvi mož F1.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Gazibo2
Kaj pa pri Williamsovih porečejo na to?
3.6.2020 15:23:01
ripmork
Bernie, večni provokator. Ko je bil on lastnik Brabhama so bili popolnoma drugi časi, sej ravno v tem je problem (razvoj ni več tako enostaven, kot je bil včasih).
3.6.2020 15:35:20
autogeek
Britanec je prav zelo aktiven za svoja leta. Postal bo očka, non stop komentira odločitve, več kot trenutni šef. Meni je ok, show must go on.
5.6.2020 15:11:21

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija