Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Gospodarska kriza
Aston Martin načrtuje večja odpuščanja
Aston Martin se je soočal s finančnimi težavami že pred koronakrizo, ki je situacijo le še poslabšala. Zaradi tega bodo najverjetneje morali odpustiti okoli 500 delavcev.
Ursa Prosenjak
4. junij 2020 | 21:58:43

Aston Martin je trenutno povezan kot sponzor z ekipo Red Bull Racing, ki naj bi od leta 2021 nosila tudi ime britanskega podjetja, ki ga vodi Lawrence Stroll.

V prvem četrtletju leta 2020 se Aston Martin sooča z izgubo 132 milijonov evrov. Zaradi pandemije je prodaja luksznih vozil takorekoč obstala in izboljšanja ni pričakovati vsaj še nekaj mesecev. Edina rešitev je tako ukinitev 500 delovnih mest.

Aston Martin v Veliki Britaniji zaposluje okoli 1800 ljudi, zato načrtovana odpuščanja pomenijo skoraj tretjinsko zmanjšanje delovne sile. Reorganizacija bo sicer v regiji znašala okoli 12 milijonov funtov, prinesti pa bi morala 28 milijonov funtov.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
autogeek
Sem mislil, da kriza nikoli ne useka bogatih. Očitno je, ker je precej bogatih zaradi nafte, katere cena pa je strmoglavila.
5.6.2020 15:06:25

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija