Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Damon Hill
Za Vettla pot le še navzdol
Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel se z letom 2021 poslavlja od Ferrarija. Po mnenju Damona Hilla je nemški šampion svoj vrh kariere dosegel, bil je prvak, bil je pri Ferrariju, od tu lahko njegova pot pelje le še navzdol.
Ursa Prosenjak
26. junij 2020 | 19:31:38

Svetovni prvak leta 1996 je v svojih napovedih Nemčeve prihodnosti črnogled. Z mesta prvega dirkače ugledne ekipe ga je izpodrinil mlajši kolega Charles Leclerc in po letošji sezoni ga na štartni črti ne bomo več videli v rdečem. Njegov naslednji korak je za zdaj še skrivnost, toda mnogi poznavalci so skeptični in zaskrbljeni.

»Vettlova situacija je alarmantna. Vse oči so uprte v njegovo športno prihodnost. Ko si v športu na vrhu, je zelo težko, saj je edina pot navzdol,« meni Damon Hill.

Med Vettlovimi možnostmi so McLaren, Renault ali Aston Martin. »Toda zakaj bi to naredil?« se sprašuje Hill.

Pogosto vodilo v športu je »odnehaj, ko si na vrhu.« Za Sebastiana Vettla to niti ne bi bila najslabša možnost. Za njim je fantastična kariera. Hill se ob tem spominja svoje upokojitve leta 1999.

»Zelo težko je, ko veš, da je pred tabo le še, denimo, pet dirk. Ko sem se odločil, da bom nehal, sem želel nehati takoj. Če se ne vidiš več v tem, je bolje takoj zaključiti, ne pa vztrajati do konca sezone.«

Hill sicer ne trdi dobesedno, da bi se moral Vettel po tej sezoni umakniti, toda jasno namiguje na to možnost. Dobra primera dirkačev, ki sta po njegovem mnenju zapustila F1 ob pravem trenutku in zaradi pravih razlogov, sta bila Jackie Stewart in Niki Lauda.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija