Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nova pravila
Različni pogledi na omejitev proračuna
Cyril Abiteboul iz Renaultove ekipe predvideva, da bi prihajajoča omejitev proračuna lahko privedla do trenj med večjimi in manjšimi ekipami. Otmar Szafnauer iz ekipe Racing Point se s tem ne strinja in ne vidi razloga, da bi to škodovalo njihovemu odnosu z Mercedesom.
Ursa Prosenjak
26. junij 2020 | 20:36:42

Abiteboulovo stališče temelji na predpostavki, da večje ekipe niso pripravljene deliti ali prodati tehnologije manjšim ekipam, če so razlike med njimi že tako zmanjšane zaradi omejitev proračuna. Szafnauerja to ne skrbi, saj bodo večje ekipe še vedno v občutni prednosti.

»Razumem teorijo, vendar ne vidim v prihodnost. V letu 2022 bodo ekipe še vedo v prednosti, ne bodo kar naenkrat pozabili, kako se razvije hiter dirkalnik. Poleg pravih orodij moraš imeti tudi prave ljudi.«

Omejitev proračuna naj ne bi kratkoročno povzročila dramatičnega preobrata v kokurenci. Zlasti v sredini bi naj prišlo do napetejšega spopada, do resne konkurenčnosti trem najboljšim pa naj bi trajalo še nekaj let.

Szafnauer nadaljuje: »V F1 bo vedno področje, kjer se dogajajo spremembe in kjer ena ekipa premaga drugo. S časom, ko bomo poznali podrobnosti pravil, bomo tudi ugotovili, kje lahko pride do sprememb.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija