Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Francija
Izvedba avstrijskega scenarija ni možna
Čeprav bodo v letošnji sezoni prevladovale evropske dirke, pa se nekaterim dirkališčem vendarle ne bo uspelo prebiti na koledar. Med dirkami, ki jih letos ne bo, je tudi dirka za VN Francije.
Ursa Prosenjak
28. junij 2020 | 13:58:47

Eric Bouillier, direktor dirkališča Paul Ricard, pojasnjuje, zakaj je tako. Med razlogi je zasedenost tako koledarja F1, kot tudi koledarja dirkališča. Po Bouillierjevem mnenju ni ostal na voljo noben primeren vikend. Izbirati bi morali med julijem in avgustom, to pa sta meseca, ko je v regiji veliko turistov, kar pomeni polno zasedenost hotelov.

Dodatno težavo za morebitno določitev termina predstavlja pandemija. Bouillier dvomi, da bi Franciji lahko uspelo to, kar bo Avstriji. »Pravila so zelo kompleksna. Poglejte, koliko časa je za pripravo potrebovala Avstrija. Kljub trdni odločenosti vlade je vseeno trajalo več tednov, da so vse uredili.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
autogeek
Francija je ena najbolj okuženih in prekuženih držav na svetu. A kar polno zasedenost hotelov pričakujejo? Vsa čast.
29.6.2020 11:18:10
denis1304
Za Francosko dirko mi pav res ni žal, tudi če odpade naslednjih 20 let.
29.6.2020 14:49:16

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija