Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Helmut Marko
Omejitev plač dirkačev je ključna
Od leta 2021 naprej bodo imele ekipe omejene proračune, kar pa ne vključuje plač dirkačev. Vendar pa so se med koronakrizo mnoge ekipe znašle v finančnih težavah, kar utegne pomeniti, da ne bodo več imeli denarja za vrtoglavo visoke plače vrhunskih dirkačev.
Ursa Prosenjak
1. julij 2020 | 19:09:18

Po besedah svetovalca Red Bull Racinga Helmuta Marka znajo večje ekipe najti rešitve. Pomagajo si lahko z močnimi sponzorji.

»Če ne bo plačal Mercedes, bo pa nekdo drug,« je Marko odgovoril na vprašanje, ali bo Lewis Hamilton še lahko prejemal letno plačo 40 milijonov evrov. »Denimo, Petronas lahko nakaže nekoliko manj denarja Mercedesu in nekoliko več Hamiltonu.«

»Zaradi tega je omejitev pri plačah dirkačev ključna. Njihove lastnosti postajajo namreč odločilnejše za uspeh, s tem pa postajajo dirkači veliko dražji. Glede tega moramo čimprej nekaj ukreniti, seveda pa moramo upoštevati trenutne pogodbe,« nadaljuje Marko.

Slednje je še posebej dobro za Maxa Verstappna, ki je konec lanskega leta podpisal novo pogodbo do leta 2023, po kateri bo letno prejel okoli 35 milijonov evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matjazh
ravno berem da Kunta Kinte se ved no vztraja na 50 mio USD
2.7.2020 10:31:05
Macolar
Zelo je zatiran. Čudno da nima nič proti višji plači, enakost pa to...🤔
2.7.2020 10:57:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija