Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Martin Brundle
Albon bi moral biti bolj potrpežljiv s Hamiltonom
Nedeljska dirka je bila v marsičem podobna lanski VN Brazilije. Obakrat je McLaren prišel na stopničke zahvaljujoč kazni Hamiltona zaradi trčenja z Albonom.
Artur Švarc
6. julij 2020 | 22:57:00

Tokrat je bil Albon tisti, ki je napadel Hamiltona in ga prehitel po zunanji strani četrtega ovinka, na koncu pa se je končalo drugače.

Martin Brundle je povedal: »Za oba je to bila zelo nesrečna situacija – Albon je bil na mehkih svežih gumah, Hamilton pa na starejših trdih. Albon ni videl le stopničk, pač pa tudi zmago. Dva Mercedesa pred njim sta imela precej slabše gume in težave z menjalnikom.«

Takoj po zadnjem restartu je Albon vzel na piko Hamiltona.

»Albon je menil, da mora čimprej prehiteti Hamiltona, ko ima še nove gume. Zato je zaviral zelo pozno v četrtem ovinku. Hamilton je mislil, da je že odbil napad mladega Tajca, pa se je ta naenkrat pojavil ob njem na izhodu iz ovinka.«

»To je bila tvegana poteza Albona, ker je imel Hamilton manj oprijema. Moral bi biti bolj potrpežljiv in prehiteti z DRS, a Albon je dirkač in je lovil Bottasa in zmago,« zaključi Brundle.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija