Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   F1
Uradno še Mugello in Soči
FIA je potrdila, kar smo povedali že včeraj. Koledar zdaj šteje še dve dirki v septembru.
Artur Švarc
10. julij 2020 | 12:23:51

Tako bo 13. septembra na sporedu še tretja dirka tretjega trojčka, teden dni po Monzi bo na sporedu še VN Toskane v izjemno razgibanem dirkališču v Mugellu. Tam bo hkrati tudi 1000. dirka Scuderie Ferrari. Rdeči so ponosni na to obletnico, ki jo bodo obeležili prav na dirkališču, ki je v njihovi lasti, na žalost pa ne bo gledalcev. 14 dni pozneje bo na sporedu še VN Rusije v Sočiju, in ker Rusi prodajajo karte, zna biti, da bodo prvič letos ob stezi gledalci, mi pa v boksih.

Soči bo tudi prva dirka, na katero ne bodo potovali s tovornjaki.

Mattia Binotto je ob potrditvi Mugella navdušen: »Rad bi se zahvalil promotorjem, da so uspeli spraviti dirko na koledar. Vem, da bodo vsi naši navijači navdušeni, da bomo dirkali na tem izjemnem dirkališču in ob naši 1000. dirki. Da naša tisoča dirka sovpada z Mugellom, je izjemna priložnost. Mugello ni le izredno zanimiva steza, pač pa je dirkališče, ki stavi na trajnost.«

Za zdaj je tako gotovih 10 dirk, bodo pa preostale potrjene v prihodnjih tednih. Že v naslednji potrditvi bo VN Portugalske v Protimau (dogovor je bil po naših portugalskih virih sklenjen prejšnji teden), oktobra pa naj bi bil na sporedu tudi dvojček v Šanghaju in Hanoiju. To število dvigne na 13.

Še vedno visijo tri dirke v Ameriki, namesto njih pa so v pripravljenosti Imola in Hockenheim.  Zaključek sezone je praktično tudi gotovo – 29. novembra in 6. decembra bosta na sporedu dve dirki v Bahrajnu, še teden dni pozneje pa finale v Abu Dabiju. Če vštejemo še ameriške dirke in morebitne evropske zamenjave, bi lahko prišli do solidnega števila dirk 18 ali 19 v tem norem letu 2020.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
dbench
Ma tudi če spacajo 15 dirk skupaj, bo sezona več kot solidna za trenutne razmere.
10.7.2020 14:09:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija