Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Renault
V igri so bila tri velika imena, Ocon nad novim kolegom navdušen
Po tem, ko je v javnosti odjeknila novica, da se po dveletni prekinitvi v Formulo 1 in v ekipo Renault vrača Fernando Alonso, je svetovalec ekipe Alain Prost razkril, da so v iskanju zamenjave za Daniela Ricciarda bila v igri tri velika dirkaška imena.
Ursa Prosenjak
10. julij 2020 | 18:47:20

Ricciarda, ki odhaja k McLarnu bi bil lahko zamenjal Sebastian Vettel, ki je bil visoko na seznamu kandidatov Cyrila Abiteboula. Vendar pa Abiteboul ni razkril, o kom je še razmišljal.

Zgovornejši je bi Renaultov svetovalec Alain Prost, ki je povedal, da so se odločali med tremi velikimi dirkači. »Glavni kandidati so bili Fernando Alonso, Sebastian Vettel in Valtteri Bottas,« je razkril Prost v intevjuju za Radio Monte Carlo.

»Sebastianu ni bilo v korist to, da njegova motivacija ni bila povsem jasna,« je nadaljeval Prost. Pred tem je Abiteboul že poudaril, da do resnih pogovorov z Vettlom nikoli ni prišlo.

»Za Valtterija je bilo težko, ker ima najboljši avto. Želeli smo nekoga, ki ne bo zgolj zamenjava, pač pa bo popolnoma predan našemu projektu,« zaključuje Prost.

Dosedanji Renaulov dirkač Esteban Ocon je nad novih kolegom navdušen. 23-letnik se veseli prihoda dvakratnega svetovnega prvaka in upa, da se bo od njega lahko veliko naučil.

»Veselim se, da bova s Fernandom ekipna kolega, sodelovanje z legendo, kot je on, je zame nekaj fantastičnega,« je povedal za Motorsport-total.com. »Fernando je močno povezan z našo znamko in z ekipo je dosegel izjemne uspehe. Toda zdaj bomo morali ustvariti nekaj novega. Ima veliko izkušenj, ki jih lahko prispeva k razvoju avta.

 Ocona ne skrbi Alonsov sloves, da zna biti težaven. »O tem ne vem nič, ker nisem bil član ekip, s katerimi je sodeloval. Poznam ga kot človeka na mestu,« poudarja. »Veliko sva se pogovarjala in si dopisovala, zato vem, da je predan projektu. Če bomo dobro sodelovali, lahko dosežemo veliko.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija