Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ferrari
Binotto že na izhodnih vratih?
Po polomiji Ferrarija, največji v zadnjih desetih letih, je šef ekipe, ki je zamenjal simpatičnega Arrivabeneja, z eno nogo že na cesti.
Artur Švarc
15. julij 2020 | 11:32:32

Italijanski mediji so se razpisali o krizi pri Ferrariju in dejstvu, da Mattia Binotto enostavno ni kos organizacijski in vodstveni vlogi najstarejše ekipe v F1. Vodilni možje pri Ferrariju že iščejo njegovo zamenjavo in to naj bi bil Antonello Coletta, ki vodi Ferrarijev GT program.

V ponedeljek, dan po fiasku v Avstriji, je bil v Maranellu krizni sestanek, ki je trajal več ur. Ta nedelja naj bi bila tako odločilna točka sezone, Ferrari bo tam uporabil novo sprednje krilce in še nekaj manjših popravkov, a čarobnega zdravila verjetno še nekaj časa ne bo, če sploh.

Binotto je sam povedal, da se bodo morali v naslednjih tednih zbrati in sestaviti, če ne bodo sledile drastične spremembe. 50-letni Binotto je lani nasledil Arrivabeneja, ki je prav tako 2018 za sabo imel slabšo sezono.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Tadejkrze
Ma s tem ne bodo nič rešil. Mclaren je vedu kje je problem in so to reševali. Ferrari si pa noče priznati, da ekipa ne deluje povezano.
15.7.2020 11:40:16
hubertfast
McLaren je z Brownom in Seidlom po moje zadel v polno.
15.7.2020 12:08:37
spartan
Težava Binotta je tudi, da je tako tehnični direktor kot vodja moštva, diktator v malem. Poleg tega je stopil v velike čevlje, ne želi pa dati tehničnega področja ali pa vloge vodje moštva drugemu. Tipičen aparatčik....namesto, da bi podelil pooblastila kateremu od kapotov v Ferrariju, ki jih ni malo.
15.7.2020 12:42:13
spartan
Ampak Arrivabene se je boril za naslov, Binotto pa se bori...za kaj že....? Naj Binotto prevzame tehnični del, ker je tudi tehnični kader. Položaj vodje moštva pa naj prepusti enemu izkušenemu managerju, ki prvo dirkaču ne bo obljubljal čez zimo šoferskega sedeža (primer Vettel), spomladi pa ga bo kratko malo odpikal meni nič tebi nič...sploh brez kakšne prave ponudbe. Tako delajo tehnični ljudje....nimajo občutka za ljudi, le za tehniko. Zato pa zadeva ne klapa.
15.7.2020 12:44:42
hubertfast
Ferrari očitno še dolgo časa ne bo imel tako močno navezo kot so bili Todt - Brawn - Bryne - Schumacher. Kje bodo našli tak poker asov meni ni jasno. In še, ko jo bodo našli bo trajal plan par let. Zdaj, ko je pa budget cap bo vse še težje, saj so vsi omejeni z stroški in se lahko zaupajo samo še pameti obstoječih ljudi. Tukaj pa vidimo, kdo si je postavil najboljše temelje. Ne znam si predstavljati, da bi Mercedes haral še par let let ostale ekipe pa to potiho odobravale. 2022 zna biti za marsikoga priložnost za skok naprej oziroma celo skok nazaj z zgrešeno strategijo.
15.7.2020 13:33:26
autogeek
Verjetno nikoli ne bomo izvedeli, kaj je posledica in kaj je vzrok. Lahko le ugibamo na osnovi nam znanih informacij. Po navadi pa je res, kar se vidi na prvi pogled. Meni manjka strast in igrivost. Tega tehniki ne premorejo. Vsaj večina ne, ker je preveč v načrtih in problemih in se nimajo časa veselit. Res bi morali funkcije razdeliti, saj Ferrari ni s.p., kjer je človek v 100 funkcijah. Čudno pa se mi zdi, da te filozofije ne premorejo.
15.7.2020 13:39:08
F1_tom
Ja, ker ko bo drug taglavn bo pa Leclerc bl z glavo vozil. Dokler bo pa Binotto, bo pa Leclerc še kar naprej destrcution derby vozil ... pa Vettel isto. Makaronarji pač, kaj pa druga.
15.7.2020 16:19:52
BMWZ4
Sicer pa, kaj je kriv Binotto, če se je na štartu Le Clerc zaletel v Vettla? Če je Perez prigural s sedemnajstega mesta malodane na 4. mesto, bi na koncu bila tudi oba Ferrarija blizu stopničk, če bi dirka normalno potekala. Je pa itak vseeno, dokler bo Mercedes v F1, je prvo mesto oddano.
15.7.2020 16:55:41
ripmork
Situacija v Mclarnu je bila dober prikaz, kaj slaba organizacija naredi. Pri njih je bilo pomanjkanje odgovornosti oz. prevelika razkropljenost le-te, pri Ferrariju je pa to, da so zaradi konfliktov nalogo dveh ljudi združili in vse dali na enega človeka (drugega pa odslovili). Očitno je dober razlog, zakaj imajo ekipe določeno strukturo delovanja (šefa, tehničnega šefa, ipd)...
15.7.2020 18:07:12
spartan
Seveda je Binotto kriv za trk. To je xe njun drugi trk (prvega sta imela lani). To le kaze, da sef nima dirkacev pod kontrolo.
15.7.2020 18:40:08
Soling
Ferrari žal ne premore možganov in to že dolgo ne. Glede na sloves ki ga ima je Ferrari pa tega drži samo na račun cestnih športnih avtov in f1 nekoč. Kje so inovacije, ideje, razvoj, ki bi ga moral diktirat ravno Ferrari. Pa to nima veze z Vettlom.
15.7.2020 21:19:37
BMWZ4
Tega trka v gužvi na štartu ne moremo primerjati z njunim lanskim, ki je bil dvoboj dveh avtov. Tu se je pač Čarli zakadil v skupino, še najmanj je ciljal Vettla.
15.7.2020 21:43:25
dbench
Mislim da smo vsi malo preveč pod vplivom prvih 2 dirk.. Ja, na obeh kvalifikacijah so res bili porazni, ampak da dirki mislim da pa le niso (ne bodo) tako zanič.. Sam verjamem da bi na zadnji dirki brez trka (ki se pač zgodi) zgolj napredovali. No, saj bomo pa videli na Madžarski, čeprav ta steza jim bo najbrž še manj ustrezala. Bi pa po moje morali stopiti korak nazaj ter iti korak za korakom, kar se tiče pričakovanj, saj si nalagajo (pre)hud pritisk že ene 3, 4 sezone zapored, potem se pa dirkača vrtita in zaletavata za brezveze.
16.7.2020 9:55:35
etilometer
Eni pozabljate, da je ferrari samo ena izmed mnogih znamk, kjer delajo športna vozila, pri čemer so roko na srce top. To delajo ljudje in tudi oddelk v F1 so ljudje in nič več. Če je ferrari še ne pomeni, da so zadaj čudeži ampak navadni ljudje, ki pač trenutno z ekipo, ki jo imajo delajo po najboljših močeh. Je pa razlika predvsem v pritiskih na te inženirje in trenutno ne bi bil v njihovi koži. Formula 1 je omejen krog strokovnjakov kateri se trenutno nahajajo večinoma v angleških ekipo predvsem zaradi pravil aerodinamike, kjer Italijani že pregovorno tavajo v temi. Tudi, da imajo stezi ob tovarni jim prav nič ne pomaga .... Kar se pa tiče sedanjega stanja je pa od 2014 vse preveč naključij s tem mercedesom kot da jih fia favorizira. Formula 1 je tako kot tour DE France vsi petrigajo samo dobiti te ne smejo. In fia se je pri ferrariju z lanskim agregatom zelo potrudila sam potek kako so to delali je zanimiv. Na koncu mi ni jasno kako se je ferrari z zamrznitvijo strinjal in glede na to da pri ferrariju res niso delali v času karantene to je 2 meseca, drugi pa so pa kaka pravila so to. Tovarne so bile zaprte za vse .... Ja in še floskule ferrarija od 2012 ko jim je Aldo Costa lepo povedal, da rabijo novo tehnologijo zaradi novih pravil pa so ga vodilni raje nagnali in vemo kje je bil vodilni inženir za vzmetenje, nato sassi ta glavni za motorje isto in nato še James Allison, ki prav blesti pri mercedesu. Sedaj delajo isto napako, onega iz GT serijo notri tega pa kar ven al kako ? Ja te menjave vsi vemo da niso v redu Mercedes jih od 2014 skoraj ni imel in nobeden ni v tem času prestopil k ferrariju obratno pa kar nekaj tudi Aldo Costa otrok ferrarija in ko je končal kariero ni šel k ferrariju nazaj ampak neki manjši firmi v itali Dalar neki takega. To vse pove, da nekaj v politiki vodstvu ferrarija ali se boljše fca ne štima. In tega problema ne bodo rešili čez noč ampak par let.
16.7.2020 12:00:55
v10power
Najprej moraš ugotovit, da imaš problem v vodstvu in potem rabiš še voljo za problem rešit. Mislim, da tega prvega, Ferrari kljub več kot desetletju od zadnjega naslova, še vedno ni ugotovil.
16.7.2020 19:15:07
aichI
Trenutno imajo nepremostljivo težavo, o kateri boste brali zjutraj - lanski motor je bil zelo na pameten način daleč preko roba pravil, za kar je FIA potem Rdečih pristrigla peruti, v zameno za molk pa dosegla, da je Ferrari moral razviti nov motor. To pomeni, da ni bil vic v komponentah ampak v osnovi. In z novo osnovo so tam, kjer so. Moč od lani je izginila. Motor je trenutno nasjlabši na štartni vrsti.
16.7.2020 20:22:35
hubertfast
@etilometrr, ko je Pat Fry prišel v Ferrari je rekel, da so po tehnologiji 2 leti za McLarnom. No, tudi oni se še vedno lovijo.
16.7.2020 22:02:46
Asinorampante78
Aichi u bistvu vse kar je bilo jasno decembra 😉
16.7.2020 22:33:02
etilometer
Tole s ferrarijevim motorjem je zelo zelo čudno, predvsem me čudi to da so pri Fia začeli raziskovati mislim za na VN ZDA in so rabili dejansko do decembra, da so ferrariju povedali da motor ni v skladu s pravili. Nato ti pa rečejo da je motor z novimi pravili zamrznjen potem še pa covid-19 v Italiji. Ja pa saj so jim zvezali roke čisto. Motor je bil očitno nezakonit to je že jasno vendar zelo na pameten način katerega pri konkurenci niso mogli ugotoviti ( na kakšen način so pridobivali to moč), zato je pa fia posredovala. Avto sf1000 je bil razvit popolnoma z močnim motorjem lanskim pa se kaj bi mu dodali to je preko 50 konjev več in bi bil avto konkurenčen, tako so pa jih dobili odvzeli po mojem več kot 50 konjev, pa so tu kjer so. Ok ampak kako se je lahko ferrari strinjal o zamrznitvi, če so po Barceloni vedeli, da iamjo probleme in še bo trajalo do 2021. To za mene ni več kraljica motošporta, če fia onemogoča konkurenci, da dobijo Mercedes, ki pa vsi vemo, da tudi ni najbolj pošten sploh v začetnih hibridne ere so kurili olje kot za šalo pa še kaj bi se našlo sam očitno je nekomu všeč ki je pomemben da zmaguje Hamilton in Mercedes. Skoraj se upam iti staviti, da Mercedesa 2022 v taki sestavi ne bo več.
16.7.2020 23:13:23
etilometer
Jaz bi vse skupaj poenostavil tako kot v času schumaherja motor ista prostornina materiali, dimenzije avta iste,gume iste, vse druga pa naj delajo kaj hočejo testiranja neomejena, motor kolk zdrži zdrži pa bi potem videli kako bi bilo... in to bi bila F1 tisti, ki si pa tega ne morejo privoščiti pa adijo formula je najdražji sport in ni prostora za reveže. Ne pa tole pa prosim vas omejeno to omejeno ono ni testiranj, zamrznejo 2 leti ne 1 ne 2. Vse skupaj je prezakomplicirano. Ena velika žalost je ta formula.
16.7.2020 23:28:29
zoki
Ferrari preveč gleda za dobrobit športa in premalo za sebe. Prvo kar bi morali dosečt je uvedba testiranj na stezi. Kdo jo ima naj jo koristi, ostali pa naj koristijo vetrovnike. Omejitve pa narediš enake kot v vetrovniku, pa koristi kar hočeš. Če maš probleme s korelacijo greš na stezo, drugače pa delaš not da ne vidi noben kaj delaš (plus hitrost in cena). Daš eno specifikacijo motorja in od Pirellija showdown gum, da ne moreš nič pridobit tu. Tudi z motorjem bi moral it Ferrari bolj na nož, odjebat FIO z vsemi njihovimi dodatnimi senzorji in menjavo softwarea, naj vložijo protest z dokazi kaj je narobe. Pa enako se it z Mercedesom in RB, FIO jim poslat za vsak k*** za vrat.
17.7.2020 9:11:28
hubertfast
Pa recimo, da bo Binotto dobil brco z mesta vodje ekipe. Ali bo ostal v tehničnem oddelku ali odšel drugam ter prenesel vse skrivnosti konkurenci?
17.7.2020 10:20:36

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija