Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Aktivizem
Grosjean in Raikkonen o klečanju
Letošnjo sezono Formule 1 spremlja tudi kampanja proti rasizmu. Čeprav jo v osnovi vsi dirkači podpirajo, pa se vsi ne strinjajo glede načina izvajanja. Nekateri tudi menijo, da tega ni potrebno početi pred prav vsako dirko.
Ursa Prosenjak
30. julij 2020 | 19:37:50

Lewis Hamilton, gonilna sila kampanje, je pred časom opozoril na neustreznost protestnega klečanja pred dirko, saj naj dirkačem ne bi bilo omogočeno dovolj časa za dostojno izvedbo dejanja. O tem je obvestil tako vodstvo F1 kot tudi predsednika zveze dirkačev Romaina Grosjeana, ki je obenem tudi eden izmed dirkačev, ki se jim ni zdelo potrebno poklekniti pred vsako dirko.

Grosjean je nato sporočil, da se je o tej temi dolgo pogovarjal s Hamiltonom ter spoznal svojo zmoto. »Ko gledam nazaj vidim, da sem se motil,« pojasnjuje Grosjean, ki ga na družabnih omrežjih nekateri celo napadajo kot rasista. V 45-minutnem telefonskem pogovoru mu je Lewis Hamilton predstavil svojo plat zadeve, kar je Grosjeanu pomagalo situacijo videti v drugačni luči.

Med dirkači, ki jim je klečalni protokol nekoliko odveč, je tudi Kimi Raikkonen. »Zakaj moramo vsakič znova poudarjati svojo podporo?« je bil Finec rahlo nejevoljen. Dodal pa je, da ga protokol ne moti in da razume Hamiltonovo stališče, da pa ne želi, da kampanja zasenči šport, ki bi moral biti glavno dogajanje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
autogeek
Meni se zdi, da klečanje, barvanje dirkalnikov, oblek,.., ne pomaga, da je pač potrebno kaj konkretnega storiti.
31.7.2020 9:12:56
Uros33
Saj so storili. V mesecu juniju so v USA prodali 7.8mio kosov orozja, kar je 136% povecanje. To klecanje je ena navadna farsa. Nic niste napisali kaj pravi Kimmi
31.7.2020 20:00:32
spartan
Pac show mora biti.
31.7.2020 22:43:14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija