Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Racing Point
Szafnauer: Neradi razkrivamo podrobnosti pogodb
V začetku tedna se je v javnosti pojavila informacija o izhodni klavzuli Sergia Pereza, ki bi lahko pomenila prost sedež v ekipi Racing Point za Sebastiana Vettla. Odločitev o tem, ali bo Mehičan ostal v ekipi, bi naj sprejeli do konca julija, a kot pravijo v Racing Pointu, to sploh nikoli ni bila možnost.
Ursa Prosenjak
1. avgust 2020 | 18:29:18

Izhodna klavzula, ki bi Perezu omogočala predčasen odhod iz ekipe pod določenimi pogoji, predvsem finančnimi, naj ne bi bila vključena v njegovi pogodbi. Racing Point se sicer trenutno pogaja z Vettlom o možnosti priključitvi ekipi, ki se bo od prihodnjega leta dalje imenovala Aston Martin. Sedanja dirkača Lance Stroll in Sergio Perez imata dolgoročni pogodbi, zato bi v tem primeru eden od njiju moral oditi v nasprotju z obstoječo pogodbo.

 »Neradi razkrivamo podrobnosti pogodb,« ob tem pojasnjuje vodja ekipe Otmar Szafnauer. »Toda možnost, o kateri se govori, ni izvedljiva.«

Tudi Perez je pojasnil, da obstajajo druge klavzule v pogodbi, ki omogočajo predčasno prekinitev, ki pa se nanašajo predvsem na sponzorske dogovore.

Vettel je že v četrtek ponovno poudaril, da se mu ne mudi sprejeti odločitve, v vsakem primeru pa po šestih letih zapušča Ferrari.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija