Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Silverstone
Aretirali štiri protestnike
Britanske dirke ni zaznamoval le spektakularen zaključek, pač pa tudi nenavaden incident pred začetkom, ki je privedel do štirih aretacij.
Ursa Prosenjak
3. avgust 2020 | 17:28:02

Policija je že dalj časa pred dirko opozarjala navijače, naj se na zadržujejo v bližini dirkališča. Tik pred dirko pa težav niso povzročili navijači, pač pa protestniki, ki so se kljub strogemu varovanju prebili v Silverstone. Štirje pripadniki organizacije Extinction Rebellion so med formacijskim krogom ob stezi razvili transparent, s katerim so želeli opozoriti na podnebne spremembe.

Vse štiri protestnike je najprej pridržala varnostna služba, nato pa jih je policija aretirala. Preiskava še poteka, protestniki so trenutno še pod ključem, organizacija pa je na svoji spletni strani pojasnila vzrok incidenta.

»Nismo želeli zmotiti dirke, pač pa poslati jasno sporočilo milijonom gledalcev: da je svet na povsem napačni poti, da bi preprečili podnebne spremembe in dosegli ogljično nevtralnost do leta 2050,« so zapisali.

Tokratni incident ni prvi tovrsten pripetljaj. Leta 2013 je na belgijski dirki organizacija Greenpeace protestirala proti korporaciji Shell, ki je bila sponzor dogodka.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija