Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sebastian Vettel
Berger: Najbolje bi bilo odnehati, čeprav želi spet zmagovati
Sebastian Vettel se je minuli konec tedna do točk dokopal bolj zaradi sreče, njegov ekipni kolega pa je obenem dosegel stopničke. Nekdanji Ferrarijev dirkač Gerhard Berger meni, da je čas, da se štirikratni svetovni prvak upokoji.
Ursa Prosenjak
4. avgust 2020 | 20:11:14

Ob koncu sezone Vettel zapušča Ferrari in njegova usoda v Formuli 1 ostaja negotova. Govori se o možnem prestopu v Racing Point, toda trenutno še ni znanega nič konkretnega.

»Svetoval bi mu, da odneha. Po drugi strani pa Sebastiana zelo dobro poznam in vem, da želi spet zmagovati. Racing Point se zdi dobra možnost, že Perez in Stroll se potegujeta za stopničke, kaj bi šele s tako dobrim avtom zmogel nekdo, kot je Vettel,« razmišlja Berger.

S sedežem v Racing Pointu Vettel ne bi bil na slabšem, kot je pri Ferrariju, je prepričan Berger. »Če bi Vettel sedel za volan Racing Pointovega dirkalnika, bi celo lahko konkuriral Mercedesu ali pa se vsaj prebil v ospredje. Kar je veliko bolje kot to, kar je zdaj pri Ferrariju. Mislim, da je to zanj realna alternativa in bi bilo povsem razumljivo, če bi se zanjo odločil,« zaključuje Avstrijec.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
autogeek
Še jaz povem moje mnenje, če ga že vsi. Vsak dirkač bi rad imel dober avto in dobro ekipo. Vetel očitno, zelo očitno, ni dobil podpore v svoji ekipi, saj ni neke kemije, ki bi morala biti. Ko je parkrat stal na stopnički in v italijanščini govoril: "Hvala prijatelji, naprej Ferrari", je bilo lepo, tudi veseliti se znajo takrat vsi, vendar tudi zelo hitro pozabiti vse skupaj, kar pa Vetlu, po mnogih mnenjih, ne paše preveč. Sam najbolj rabi podporo in plan dirke vnaprej, ni preveč prilagodljiv, je pa dober dirkač, ki ga mnogi spoštujemo, saj pokaže in pove, kako je na stvari, pri čemer se ne izmika več kot pobalin, je resen mož, odgovoren, kar pa zna biti tudi moteče pri neplaniranih dirkah, kjer se vmes strategija menja. Dobil je kolega, ki je mlajši in bolj neusmiljen, recimo, da sploh ni kolega, je bolj samo tekmec, to pa takim, kot je Vetel ne ustreza. Torej mislim, da je zelo dober, da so mnoge zadnje napake bolj psihološkega izvora, lahko zato, ker je oče treh otrok, lahko zato, ker ni kemije, vse pa se da rešiti s podporo v ekipi. Je pa tudi res, da očitno vsaka ekipa rabi vodjo, pri Ferrariju je bil to recimo Schumacher (precej let čisto zares, precej let pa posredno kot Hamilton v MB sedaj). Po Schumiju pa menjave, menjave, menjave, nobene konsistence, nobene profesionalnosti, bolj kot služba vse skupaj zgleda sedaj. In tu ima tudi Vettel prste vmes, ker ljudje vidijo, kar vidijo preko medijev, to pa je rahlo premajhno udejstvovanje in podpora ekipi tudi nazaj. Ko se začne tak začaran krog, je treba nekaj narediti, nekaj počasi in strateško ali na bumf. Italijani so bolj na bump, kot so tudi obvestili Vettla o tem, da ne potrebujejo več njegovih uslug. Odnos, ki ga vidiš sedaj pogosto, vendar ni pravi, ker sodelovanje in pridobivanje zaupanja za sodelovanje tudi ni na bumf. Šola je dolga in večna. Napredek je počasen, padci so lahko hitri. Vso srečo Vettlu pri krmarjenju svojih želja, kakršnekoli že bodo.
5.8.2020 11:34:36
hubertfast
Iz Ferrarija ni šel samo Schumi, šli so še Todt in Brawn. Tudi to se je za vprašati. Pri Mercedesu vsi ostajajo. Plan in vodenje lastnikov je očitno jasen.
5.8.2020 12:13:15
etilometer
Tudi doba Mercedes Hampton se bo enkrat končala. Vettel je pa za v penzijo.
5.8.2020 14:11:46
Fero
Vprašanje za kam bo Lojze, če bo nekdo drug imel dominanten dirkalnik on pa polomijo na 4 kolesih.
6.8.2020 6:19:43
BMWZ4
Vettel včasih tudi ni imel rdeče polomije na 4 kolesih, pa ga je vseeno na veliko lomil.
6.8.2020 8:27:36
Fero
Ma ga je lomil tudi Lojze.
6.8.2020 10:40:00
hubertfast
Vsi prvaki so ga lomili, neprvaki še bolj. Je pa Hamilton eden izmed najbolj brezmadežnih šoferjev med prvaki. Kimi je tudi recimo želo čist, pa Button. So pa dosegli dosti manj.
6.8.2020 11:26:50
Fero
Seveda so dosegli manj, ne bom rekel da so isto pri stvari ali na istem nivoju, verjamem pa, da bi Rajko in Button serijsko zmagovala v tistih letih ko sta bila prvaka. Poglej samo leto 2009, kako je Button pometel takrat z novopečenim prvakom.
6.8.2020 11:33:20
hubertfast
Skoraj vsi prvaki so vedno imeli tudi najboljši bolid. Naslovi, ki so bili pridobljeni z slabšim bolidom so bili večinoma posledica napak konkurence, ali šoferja ali ekipe. Skratka štejejo točke. Recimo Hunt je pa tak, ko je dobil naslov po sreči, najprej nesreča Laude in Laudov odstop v zadnji dirki, ko je dal življenje pred naslovom.
6.8.2020 11:48:38
dbench
Raikkonen je posebna zgodba, na nek način tragičen lik.. tip je vedno vse prav naredil, vodil dirke, na koncu pa 2x ostal praznih rok in to ne po lastni krivdi. Nekateri so mu sicer očitali da ni znal varčevati z materialom, ampak kdo ve kaj je res. Pravzaprav sem bil zanj vesel da je 2007 končno pobral tisti že zdavnaj zaslužen naslov. Pa čeprav le zaradi smole onih 2 petelinov, smole, ki jo je sam bil deležen prejšnja leta..
6.8.2020 12:23:29
Tadejkrze
Meni je najbolj žal 2005.
6.8.2020 13:27:26
hubertfast
Kimi je bil tudi 2003 blizu.Schumi en odstop, Kimi tri. Na koncu mislim, da 2 točki razlike. Schumi in Ferrari praktično brez napak in točke štejejo.
6.8.2020 14:31:13
BMWZ4
Fero, Button je z difuzor-Brawnom 2009 pometel prav z vsemi, mislim, da je zmagal prvih 6 ali 7 dirk, ne vem, od kod ti zdaj ravno primerjava z "takrat novopečenim prvakom"?
6.8.2020 22:57:03
dbench
Buttonu je takrat bil edini konkurent Rubens
7.8.2020 8:10:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija