Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Silverstone
Spremembe steze zaradi možnosti predrtja gum
Pred nedeljsko dirko bodo v Silverstonu sprejeli nekaj ukrepov, da se ne bi ponovil scenarij s kar tremi dirkalniki s predrtimi gumami.
Ursa Prosenjak
5. avgust 2020 | 16:54:00

Ob koncu ovinka Chapel je več dirkačev zapeljalo nekoliko s steze, kar je dvignilo oblak peska, ki se je nato polegel na stezo. Vodstvo Silverstona je zato odredilo prilagoditev ovinka, da bodo vozniki ostali znotraj steze.

»Da bodo vozniki lažje ostali znotraj meja, smo dodali 23-metrski odsek ob koncu ovinka,« je pojasnil predstavnik dirkališča.

»Poškodbe na gumah smo opažali že v petek in verjetno jih je povzročil nanos na progi na tistem ovinku. Lepo, da bodo to uredili. Z majhno prilagoditvijo se lahko situacija občutno izboljša,« je zadovoljen Mario Isola.

Ureditev trenutne situacije je toliko pomembnejša, ker bodo na prihodnji dirki ekipe imele na voljo mehkejše gume, kar bo vodilo do večje obrabe.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
Zato ker so nekateri špekulirali z gumami, morajo spremeniti stezo. Res, pravi profesionalni dirkači ?!?! Škoda ker ni konkurence med gumarji, da bi eni kar štrajkali.
6.8.2020 12:14:13
rovokopac
Po eni strani se dela na zanimivosti dirk. Ko pride do nekih nepredvidenih dogodkov, ki popestrijo dirko, je potrebno takoj delati na sterilnosti. Res bolano.
6.8.2020 12:15:33
dbench
Pa ravno sem si govoril ko sem gledal dirko, "no vsaj nekje pustijo ovinke oz. robnike take kot so bili včasih povsod", se pravi asfalt, malo robnika in potem trava. Ne pa tako kot recimo v Avstriji, en robnik pa drug zelen robnik, pa tak in drugačen,..pa pesek.. in potem trava tam zadaj nekje ene 20m stran Verjetno bo še 1x padel rekord kroga, ker bodo mehkejše gume, tam čez nov odsek bo šlo hitreje ker ne bo trave.. pa še če bo vreme tapravo,...
6.8.2020 12:30:10
byrkus
Stvar bi lahko kajpada rešili neprimerno manj komplicirano in na tistem mestu uporabili ovinek, skozi katerega sicer pelje MotoGP. Malo bolj naokrog gre, in robnik je nižji (pa trave ni vsaj 10 metrov blizu). Ampak tovrstne razmeroma logične rešitve so za dandanašnjo F1 zgleda preveč razumske.
6.8.2020 19:15:35
Blanchimont
Do dal bi mal robnika, in problem je resen. Ampak dejansko ni problem v pesku, problem so prehitri ovinki ki jih ima Silverstone, zato so upocasnil stezo s spremembo konfiguracije. Tako bo lahko Mercedes se naprej legalno goljufal z gumami .
7.8.2020 16:35:43

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija