Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Charles Leclerc
Ogorčen nad obtožbami: Rasizem je odvraten!
Charles Leclerc se je ostro odzval na obtožbe glede rasizma, ki so ga doletele na družabnih omrežjih. V njegovem zavračanju klečanja namreč nekateri vidijo odobravanje rasne diskriminacije. Monačan je nad tem ogorčen.
Ursa Prosenjak
6. avgust 2020 | 20:43:11

Leclerc že dalj časa poudarja, da tudi sam odločno nasprotuje rasizmu, da pa svoje vrednote izraža drugače kot s klečanjem pred dirkami.

»Žalostno je, da nekateri tako obračajo moje besede le zato, da pritegnejo bralce s šokantnimi naslovi in me zato prikazujejo kot rasista,« je zapisal na družabnem omrežju. »Nisem rasist, sovražim rasizem. Rasizem je odvraten.«

Kasneje je svoj tvit še podprl z izjavo v medijih: »Kot sem že večkrat povedal, sem precej aktiven na družabnih omrežjih in ne bom sprejel tega, da me žalijo le zato, ker ne pokleknem. V tviru sem želel zgolj izraziti svoja čustva, to je vse.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
macolar
Tipičen primer obnašanja novodobnih medijev in neumnih ljudi. Zato ker se jim ne klanjaš si takoj označen za rasista. Tukaj dam Leclercu absolutno prav, tale maškarada je totalna neumnost. Meni noben ne bo in nima kaj poizkušat delat slabe vesti zaradi dogodkov izpred 100, 200 let ali zaradi dejanj drugih.
7.8.2020 8:55:39
Tadejkrze
Ceneje bi skoz prišel če preprosto ne bi komentiral takih stvari. Zdej si je pa jamo skopal. Svet je neumen, vsaka beseda se obrne.
7.8.2020 9:26:49
macolar
Ja, res je. Samo prej kot slej bo treba tem neumnostim potegnit črto. Tudi pri nas bi nam radi diktirali življenje taki, ki že od rojstva živijo od državnega denarja tako ali drugače. Tako naprej več ne bo šlo.
7.8.2020 10:25:59
aichI
Eh, vse je zakuhal razvajeni Hamilton. Rasizem v F1 nikoli ni obstajal, zdaj se mi zdi, da je v veliki meri prav on ga pomagal umetno ustvarit. Drugo je seveda nogomet, tam so opazke o opicah in bananah in ostale nizke bedarije pogoste. Ampak to tudi kaže na sestavo publike - F1 je visoko tehnološki šport in pritegne v glavnem tudi bolj inteligentne ljudi, medtem ko raja navali na fuzbal. To se kaže več kot očitno že desetletja. Medtem ko so v Spielbergu Schumacherjevi in Bergerjevi navijači skupaj prepevali "žaljivke" in se ga nacejali s pivom, se Dragonsi in Viole še vedno zmlatijo, ko je prilkika.
Normalni ljudje razumejo, da so na svetu le dobri in slabi ljudje, najbolj primitivni pa vedno rabijo nekoga, da ga sovražijo, da svojo nemoč in nesposobnost prekrijejo z občutkom moči. Nekoga moraš sovražit, pa naj bo trava, reka, drevo ali kamen! Tolk o tem! Tudi F1M se bo od zdaj naprej pridružil boju proti rasizmu prav na tak način! Hamilton, ki se je rodil z zlato žlico v ustih in je zadnji, ki se na to lahko obeša, s to tematiko ne bo dobil nobene priložnosti več.
7.8.2020 10:26:59
RenaultF1
Končno en ko s svojo glavo misli. Strinjam se s predhodniki in v bistvu samem ni kaj dodati.
7.8.2020 11:41:09
MaStr
Tako kot je že Kvyat omenil: "Kleči se pred zastavo in bogom!"
7.8.2020 12:15:51
aichI
Pa tud to ni treba, zastava je vedno simbol sistema, ki ti narekuje pravila, pravljične junake pa lahk častijo tudi drugače.
7.8.2020 12:20:05
Senna4Ever
Se strinjam s komentarji. F1 ne bi smela biti poligon za to kvazi moralno politično korektnost. Ok lahko se seveda izrazi mnenje oz. pove jasno stališče ampak to 1x, ne pa da se kontinuirano ponavlja po točno določenem vzorcu (klečanje v tem primeru). Ampak, ker je folk glup, je treba ene te iste stvari povedat večkrat in določenim osebkom še ekstra pojasnjevat zadeve, ki bi morale biti po logiki samoumevne. Leclercovo ne-klečanje pa je tipičen primer znanega reka, če nisi z nami si proti nam. Đizs...
7.8.2020 13:18:23
aichI
REs ne razumem, zakaj bi zdaj morali vsi delat to, kar si je Lujz zmislil!
7.8.2020 13:44:28
AMGf1
Res je ta klečanje velika oslarija. @aichi si prepričan, da rasizma v F1 ni bilo nikoli prisotnega??
7.8.2020 16:12:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija