Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Christian Horner
Kakšna je vloga Mercedesa v kopiranju zavor?
Christian Horner ne izključuje možnosti, da bi bil zaradi spornih zavor Racing Pointa kaznovan tudi Mercedes. Prepričan je, da bi FIA morala raziskati tudi ta vidik zadeve.
Ursa Prosenjak
11. avgust 2020 | 16:35:02

»Najpomembnejše je, da zahtevamo popolno jasnost, kaj je dovoljeno in kaj ne,« pojasnjuje Horner.

46-letni Britanec poziva k jasnosti tudi zaradi sodelovanja njegovega Red Bull Racinga in AlphaTauri, da lahko določijo smernice, kako intenzivno sodelovanje je še dopustno.

»Red Bull je kot stoodstotni lastnik dveh ekip v edinstvenem položaju. Vedno smo se dosledno držali pravil, ki jih je zadnji sporazum Concorde tudi jasno določil. Zato je za nas pomembna celotna slika. Ne gre le za zavore, pač pa za celotno filozofijo tega, kaj je dovoljeno in kaj ne.«

Minuli petek so komisarji sporočili, da je Racing Point kršil pravila in je bil zato kaznovan z odvzetjem 15 točk ter 400.000 evri globe. Mercedes ni bil deležen sankcij. »Glede Mercedesa bodo gotovo kakšna vprašanja,« opozarja Horner. »Če je v primeru nedovoljenega kopiranja pravila kršil tisti, ki je kopiral, jih je kršil tudi tisti, ki je na drugi strani to omogočil. In to bi morala FIA raziskati.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
slonana
!!!
11.8.2020 19:54:36
slonana
Dobro povedano.
13.8.2020 0:19:04
Soling
A bodo Mercedesu tudi vzeli 15 točk...
13.8.2020 11:00:25

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija