Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   FIA
Kopiranje prihodnje leto težje
FIA je sporočila, da bo kopiranje dirkalnikov in posameznih komponent od prihodnje sezone težje. V trenutni sezoni namreč Racing Point uporablja avto, ki je skoraj enak Mercedesovemu iz lanske sezone.
Ursa Prosenjak
14. avgust 2020 | 18:20:48

Generalni sekretar FIA Peter Bayer je v uradnem pismu obvestil ekipe, da bodo pogoji posnemanja od prihodnje sezone dalje zaostreni, kopiranje pa bo resneje obravnavano. »Mnogi med vami se strinjate, da kopiranje ni smer, ki jo želi šport ubrati,« je zapisal.

»Dopolnitev člena 22.3 tehničnih pravil za leto 2021 bo prepovedala uporabo fotografij in drugih podobnih inženirskih tehnik za kopiranje delov avtomobilov ostalih ekip.«

Dodaja pa, da bo dovoljen nadaljni razvoj avta, osnovanega na letošnjem modelu. »Modeli s prve dirke letošnje sezone imajo še vedno zakonito podlago za nadaljni razvoj v leti 2021,« zaključuje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija