Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Lewis Hamilton
Preiskava zaradi političnega stališča
Šport je šport in tako je bilo od nekdaj, dokler letos Lewis Hamilton ni začel s sicer smiselno kampanjo proti rasizmu, na dirki v Toskani pa je zgleda šel predaleč.
Artur Švarc
15. september 2020 | 1:12:04

Zmagovalec nedeljske dirke je imel na majici, ki jo je imel oblečeno pred štartom in jo je spet nadel na zmagovalnem odru napis »Aretirajte policaje, ki so ubili Breonno Taylor«.

Gre za 26-letno medicinsko sestro iz Louisvilla v Kentuckyju, ki so jo ubili policisti, potem ko je njen fant streljal na policaje med preiskavo njegove hiše zaradi mamil 13. marca letos.

V ZDA še vedno poteka preiskava, ki je pripeljala do nemirov, Hamiltonovo stališče pa so mnogi vodilni možje F1 videli kot politično dejanje.

FIA v svojem pravilniku strogo prepoveduje politično udejstvovanje kakršnekoli vrste.

Hamilton bi lahko za nedeljsko početje tudi kazen kot je za britanski Sportsmail namignil eden od komisarjev pri FIA, češ da je tokrat Hamilton šel korak predaleč.

FIA in Liberty Media sta do zdaj šla Hamiltonu na roko pri njegovi antirasistični kampanji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
denis e36
ah to morajo ustavit... kaj si pa misli da je..
15.9.2020 5:40:28
rsroki
.. problemi so to je jasno, a Lewis že pretirava.. FIA in Liberty.. morata te stvari bolj regulirati in se izjasniti kaj je dovoljeno in kaj ne... mislim da je že v F1 dovolj podpore tej problematiki.
15.9.2020 10:04:55
BMWZ4
Če malo pokomentiram Lewisove aktivnosti izven kokpita, je treba v prvi vrsti omenit, da je tip showmen in živi popolnoma drugačen lajf od ostalih F1 kolegov, kaj šele nas (vstajanje ob 5h, šiht, kosilo, košnja travice, TV, malo sexa in spat). Poleg tega je zdaj pri koncu kariere in prepoznavnost skozi uspehe F1 mu služi kot odskočna deska. Kam? Prav gotovo ne bo igral golfa kot Mansell, ujčkal treh otrok kot Vettel ali pa skakal z mikrofonom naokrog kot Martin Brundle. Na dlani je, da ga vleče v svet show biznisa, to sem vedel že takrat, ko je po boksih vlačil Scherzingerjevo namesto kakšne sošolke iz osnovne šole, ki zdaj dela v predmestju Londona kot prodajalka vijolic. Skratka, nekaj takega ima za bregom in zaradi mene naj dela, kar hoče, škodi nikomur, na stezi ga je veselje gledati in to me edino zanima.
15.9.2020 10:33:44
Dynisco
Ene tri dirke prepovedi pa bi se na brzino ohladil!?
15.9.2020 10:47:22
BMWZ4
Ko je Verstappen klofnil Ozona, tudi ni dobil tri dirke, pa se mi zdi tisto večji prekršek...
15.9.2020 11:02:10
Byrkus
Šli so v Bahrain, in je bilo vse ok. V Rusiji je Putin stal poleg direktorja dirke, in je bilo vse ok. V Istanbulu je pokale delil predstavnik turskega dela Cipra, in je bilo (skoraj) vse ok. Sam Bernie je posegal v belgijske drzavne volitve, da bi v Spaju ohranili tobacne zakone - in je bilo vse ok. Stari cinik v meni bi rekel "se dobro, da FIA do zdaj ni bila niti malo politicna". Vse skupaj pa je seveda hipokriticno, da vpije do neba, in s tem uperjam prst v tiste, ki dovolijo (ce ne celo zahtevajo) klecanja pred dirko, po drugi stran pa jim ni vsec, da nek posameznik opozarja tudi na kaksno zadevo, ki v tem hipu sicer mogoce ni politicno korektna, je pa po svoje z nekega vidika vseeno relevantna. Ali to podpiram ali ne, pa je seveda drugo vprasanje.
15.9.2020 11:31:24
Macolar
Tole dogajanje je vprašanje konteksta. Vsi mediji nekako pozabijo poročat o okoliščinah ki so privedle do dogodkov. Prvi primer je bil kriminalec z obsežno kartoteko zadet z oksidinom ki ni tako mirno sodeloval kot je bilo prikazano. Drugi je bil v postopku orijetja zaradi spolnega napada, ignoriral ukaze policistov in rinil v avto. Za to deklino pa sem res mislil da so jo kr tako pričakali, a tu lepo piše da so bile voketene droge in orožje. Če se je spečala z preprodajalcem drog, je samo vprašanje časa kdaj bi poknilo. Večino tega pompa izkoriščajo ljudje na drugi strani zakona. Verjamem da so tudi ljudje z dobrimi nameni, samo naj se začnejo distancirat od tistih ki samo iščejo potuho.
15.9.2020 12:43:09
BMWZ4
To se popolnoma strinjam. V naši soseski živi mlada, pokvarjena babnca, res hudič od babe in zato, ker ji moj kolega ni hotel odkupiti neke kozmetike, ki jo prodaja od vrat do vrat, si je izmislila grde laži o njem, ki so prizadele vso njegovo družino. Ko je njemu kapnilo, kdo je lansiral te laži, jo je poklical po telefonu in ji rekel, naj takoj neha s tem, drugače ji bo žal. Rezultat? Naslednje jutro pol petih so ga v pižami na hišnem pragu aretirali specialci, da je baje grozil "mamici samohranilki" in to je tudi pisalo pol v časopisu. Ma marš nekam, mediji lahko naredijo iz največje nesnage največjo bogo žrtev....isto je s temi črnci, nobeden od njih ne gre ob 9h zvečer z otroci spat, naslednje jutro pa na pošten šiht.
15.9.2020 12:55:26
tadejkrze
Prekril je logotipe sponzorjev. V biznisu je to kar huda kršitev, glede na to, da sponzorji plačujejo, da se ti logotipi pojavijo na stopničkah. Če mu ekipa to dovoli, potem nej nihče ne sanja, da mu ekipa ni podrejena.
15.9.2020 12:56:18
hubertfast
Po moje tudi pretirava.
15.9.2020 13:55:43
slonana
Super je naredil.
15.9.2020 16:05:41
autogeek
Lewis si pa upa. Ima že čisto ameriško samozavest. Mi se moramo nad tem zamisliti. Mogoče smo mi malo rigidni.
15.9.2020 16:23:39
spartan
Pa naj nosi majice, kot zeli. Samo da druge ne sili..ne vidim problema.
15.9.2020 21:07:53
uros33
Zakaj si ni oblekel majice z fotografijo 5 let starega fanta (belec), ki ga je 22 letni moški (črncec) hladno krvno ustrelil v glavo, ko se je doma pred hišo igral s svojo sestro? Živel sem v Ameriki nekaj let in gladko povem, da je vse to okrog črncev in njihovih pravic eno navadno sranje. Ne zavedajo se, da si sami kopljejo jamo, ker belcem (64% populacije) in latino američanom (18% populacije) počasi vsa ta medijska gonja počasi prekipeva.
15.9.2020 23:46:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija