Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Pierre Gasly
Najbolj vesel čestitke predsednika Macrona
Senzacionalna zmaga v Monzi je postavila Pierra Gaslyja v soj žarometov. Sledili so številni intervjuji in nešteto čestitk z vseh strani.
Ursa Prosenjak
17. september 2020 | 19:58:04

Od trenutka, ko je prečkal ciljno črto, ni imel več niti trenutka počitka. »Nisem imel časa zares dojeti, kaj se je zgodilo,« opisuje svoje občutke dirkač ekipe AlphaTauri, za katero je to komaj druga zmaga – prva je bila leta 2008 prav tako v Monzi s Sebastianom Vettlom za volanom. Gasly pa je po 24 letih tudi prvi Francoz, ki je zmagal na dirki. Zadnji pred njim je bil Olivier Panis leta 1996 v Monacu.

Gaslyja so tako zasuli s čestitkami. Med njimi je bilo tudi veliko tekmecev, toda ena čestitka mu je pa še posebej pri srcu. »Rekli so mi: poslušaj svojo glasovno pošto, verjetno imaš sporočilo, ki ga ne želiš spregledati.« Res je bilo. Poklical ga je Emmanuel Macron, francoski predsednik, ter mu čestital ob izjemnem dosežku. »Rekel je, da je zelo ponosen name, tako on, kot tudi vsa država, po tako dolgem čakanju Francije na ta trenutek. To so bile ganljive besede, ob katerih sem spoznal, da se je v mojem življenju zgodilo nekaj tako velikega, da me je poklical predsednik. Bil je zelo poseben trenutek.«

 Gasly je zmago osvojil po razburkanem in težkem obdobju svojega življenja. Ne le, da so ga predčasno premestili v Torro Rosso po predhodnem napredovanju v Red Bull, lansko leto je tudi tragično izgubil prijatelja iz otroštva, Anthoinea Huberta.

Svojo sposobnost spopadanja s hudimi življenjskimi preizkušnjami pripisuje borbenemu duhu, ki ga ima že od otroštva. »Nikoli mi nič ni bilo kar tako podarjeno. Vedno sem se moral boriti za vse, tako v karieri in v življenju. Mislim, da sem to mentaliteto privzel od bratov in zelo mi je pomagala.« Vztrajno in trdo je delal. »Osredotočil sem se nase, na svoje sodelovanje in odnos z ekipo. In z vsako dirko smo postajali vse boljši in boljši.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RenaultF1
Upam da ne bomo cakali spet 24 let na naslednjo zmago francoza...
18.9.2020 10:54:30
slonana
Bravo!
18.9.2020 16:54:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija