Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Imola
Dvodnevni format utegne pomeniti zanimive rezultate
Imola bo poseben vikend za Formulo 1. Preizkusili bodo dvodnevni format. Mattia Binotto goji velike upe glede tega.
Ursa Prosenjak
18. september 2020 | 18:44:05

Direktor Formule 1 Ross Brawn se tega preizkusa že dolgo veseli. Ekipe so vse do zdaj nasprotovale dvodnevnemu dogodku, ki ne omogoča dovolj časa za trening. Po besedah Chasea Careya pa je zdaj to edina možnost, saj sicer ne bi imeli dovolj časa za potovanje od Portimaa do Imole.

Zaradi tega bo v soboto le en prosti trening v trajanju uro in pol, sledile pa bodo kvalifikacije. Sprememba bo tudi v nedeljskem urniku, dirka se bo začela ob 13.10, namesto ob 15.10, kot smo vajeni pri evropskih dirkah, ker se v novembru hitreje stemni.

Binotto pričakuje zanimiv vikend: »Poglejmo, kaj se je zgodilo v petek v Mugellu. Bilo je manj znatnih razlik med dirkači in ekipami. Če bo prosti trening krajši, bodo dirkači manj pripravljeni.«

»Seveda so že trenirali na simulatorju v Mugellu,« nadaljuje Binotto. »Toda v Toskani se je izkazalo, da je povsem drugače voziti na pravi stezi, zato bo v Imoli zanimivo.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
slonana
Super!
19.9.2020 11:13:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija