Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sezona 2020
Algarve: Brez korone ne bi imeli dirke
Zadnja oktobrska dirka se bo odvijala na Portugalskem, na dirkališču Algarve. Zanimanje gledalcev je ogromno, vstopnice se prodajajo z bliskovito hitrostjo.
Ursa Prosenjak
20. september 2020 | 20:48:18

Običajna kapaciteta je okoli 90.000, toda zaradi previdnostnih ukrepov bo na tribunah lahko le največ 45.000 gledalcev. Že v prvem tednu so prodali več kot 30.000 vstopnic. Miguel Praia, komercialni direktor dirkališča, nad tem ni presenečen: »Formula 1 je v naši deželi nadvse priljubljena in navijači so navdušeni, da se jo bodo lahko ogledali v domovini.«

K zanimanju verjetno tudi prispeva dejstvo, da gre le za enkratni dogodek. »Zavedamo se, da je to enkratna priložnost, vendar se bomo nadvse potrudili, da bo to zelo poseben dogodek za ekipe, sponzorje, organizatorje in navijače ter da bodo uživali pri nas v Algarveju,« dodaja.

Za organiziranje dirke so si prizadevali že pred časom, a zaman. »Odvračale so nas tudi visoke pristojbine. Toda potem se je zgodila korona. To je spremenilo svet in za nas sta se začela zanimati tako Formula 1 in Moto GP.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
slonana
Super!!
22.9.2020 16:51:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija