Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Franz Tost
Gasly se lahko povzpne med najboljše
Po tem, ko se je Pierre Gasly po neuspehu v Red Bull Racing vrnil v AlphaTauri, se je njegova pot ponovno obrnila navzgor. Po zmagi v Monzi se mu je vrnilo samozaupanje in vodja ekipa Franz Tost ocenjuje, da je Gasly narejen iz enakega testa, kot Max Verstappen in Charles Leclerc.
Ursa Prosenjak
22. september 2020 | 18:07:47

Po zmagi v Monzi se je dolgo govorilo o njegovi morebitni vrnitvi v Red Bull Racing, kar se za zdaj ne bo zgodilo, saj ekipa vztraja pri Alexandru Albonu, obenem pa AlphaTauri prepoznava Gaslyjev potencial.

»Gasly lahko postane šampion. Pričakujem da bo – če se bo razvijal v tej smeri – eden najboljših dirkačev v prihodnosti,« meni Franz Tost. Za bodoča prvaka sicer veljata Verstappen in Leclerc, toda Gasly za njima ne zaostaja veliko, je prepričan Tost.

S pravim razvojem lahko Gasly postane resen tekmec favoritom, toda za zdaj mu dirkalnik ekipe AlphaTauri ne omogoča resnega spopada z najboljšimi. Tost priznava: »Težko je oceniti, kako se bo odrezal naš dirkalnik, proga je povsem drugačna od preostalih do zdaj v tej sezoni. Za zdaj se moramo le izogibati težavam.«

Ekipi sicer ne manjka motivacije. K temu je pripomogla Gaslyjeva zmaga: »To je bil izjemen trenutek in rezultat trdega dela celotne ekipe. Vsem nam je dalo nov zagon.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija