Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   VN Rusije
FIA opozarja na posebnosti Sočija
FIA je pred nedeljsko dirko izdala nekaj opozoril dirkačem v zvezi s posebnostmi steze.
Ursa Prosenjak
24. september 2020 | 18:47:00

Gre za varnostne ukrepe in upoštevanje omejitev steze. Če dirkači opozoril ne bodo upoštevali, bodo njihovo ravnanje preučili komisarji in utegne jih doleteti kazen.

Območje med drugim in tretjim ovinkom je prvo pomembno območje zaviranja na stezi. Dogajalo se je, da so tam vozniki zavijali na široko in sekali apeks, kar pa ni dovoljeno. Če iz kakršnegakoli razloga voznik zavije v drugem ovinku široko, mora nato peljati po drugi poti okoli blokov, preden se lahko vrne na stezo v tretjem ovinku.

V primeru širokega zavijanja v drugem ovinku bo čas kroga razveljavljen in če bo prekrškov več, bo sledila kazen. To pa ni edino opozorilo. Dirkače bodo tudi pozorno opazovali predvsem v 12. in 13. ovinku zaradi nepotrebno počasne vožnje. Tam namreč nekateri upočasnijo, da bi se pripravili za hitri krog.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
slonana
Bo zanimivo.
25.9.2020 12:09:23

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija