Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   FIA
Hamiltonu odvzeli kazenske točke, kazen Mercedesu
Lewis Hamilton je za svoje poskuse štartov pred dirko dobil dvakrat pet sekund in dve kazenski točki, potem pa je FIA svojo odločitev spremenila.
Artur Švarc
27. september 2020 | 20:18:38

V še eni od komisarskih fars, nekonsistentnih odločitev in kazni je Hamilton najprej prejel dve kazenski točki in jih potem tudi izgubil. Kazen seveda ostaja plus to, da je sedaj kazen dobila ekipa, Mercedes bo moral plačati 25 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Navijac
še 1x vse prosim pojasnite kaj je naredil narobe? nisem ne videl in ne razumel poante te kazni?
27.9.2020 20:22:35
byrkus
Situacija je v svoji kompliciranosti pravzaprav dokaj preprosta. Komisarji ne poznajo lastnih pravil. Obstajata dva ista prekrška (2x preskus starta na napačnem mestu), pri čemer pa lahko imaš dve različni interpretaciji - ali je to isti dvojni prekršek, ali pa dva ločena enojna. Tekom dirke so se odločili za eno interpretacijo (zato 2x kazen), štiri ure pozneje pa za drugo (1x kazen). In potem interpretacija št. 2 - ali mu dati kazen 2x po pet sekunde, ali 1x po deset? Če mu daš prvo, prideš do bizarne situacije enega postanka z dodatnim stanjem pet sekund, ter dodatni pribitek pet sekund na koncu dirke. In je v tem primeru kazen dejansko dvojna. Ali pa mu daš enojno kazen 10 sekund, pri čemer pa prekršiš že tisto osnovno trgovinsko pravilo, da se "popusti ne seštevajo". :P Že pokojni Charlie Whiting je bil svojega denarja vreden, ampak za tole zdaj pa enostavno ne najdem niti ustreznega pridevnika, niti samostalnika. Še najbliže bi pa bil s frazo "totalna nesposobnost".
27.9.2020 20:34:45
Navijac
brykus hvala za še večjo zmedenost
27.9.2020 21:46:36
macolar
Cela letošnja sezona je nek "Fake" entertaiment, dodeljevanje in implementacija kazni pa takšna kot zapiha veter. V samem vrhu vodstva vlada več kot očitni kaos, cel šport pa je tik pred bankrotom. Ni mi jasno kako je lahko najelitnejši razred motošporta samo lani ustvaril mizerni dobiček (prvič po letu 16), letos pa bodo verjetno padli spet v minus. Stewardi so vedno neki tretjerazredni dirkači, temu primerne so tudi odločitve. Pravilnik pa kot vedno napisan tako ohlapno na vseh področjih, da bi pihalo skozi njega, če bi bil stena.
27.9.2020 21:58:14
Senna4Ever
Pravila so pravila, vendar so tovrstne kazni smešne iz vidika, ker s tem ni pridobil prav nobene prednosti na dirki. Pa nima veze kdo tako kazen dobi, da ne bo pomote. Razumem, da se nekaj zgodi na sami dirki, nekaj kar neposredno vpliva na tvoj ali tekmečev rezultat. Ti pripetljaji iz prostih treningov ipd., ki nimajo vpliva ne na potek ali razplet dirke, tako njegov kot od tekmecev pa so milo rečeno farsa. Mogoče bi morali malo sprostit ta zategnjena pravila in dat dirkačem malo več svobode pri takih rečeh kot so treningi štarta?
28.9.2020 12:53:00
RenaultF1
Pa dejmo malo balkana se v F1 spraviti. Pravila so pravila. Ce se jih lahko drugi drzijo, ne vem zakaj bi 8 kratni svetovni prvak bil izjema (mislim bo 8x ).
28.9.2020 13:06:13
RenaultF1
Pravzaprav bi se moral lojz se posebej drzati pravil, ker je najboljsi med najboljsimi (no ima najboljsi avto ).
28.9.2020 13:07:02
tadejkrze
@Senna4Ever, kot jaz to razumem, je tu bolj kazen za nevarno početje, ne da bi kaj pridobil. So pa kakšni dirkači še za hujše početje milejše kazni ali jih sploh niso dobivali. Nobene konsistence ni...
28.9.2020 13:24:54
Senna4Ever
Haha ja, trening štartov je res nevarno početje. Lej jaz sem bil vedno proti neumnim kaznim ne glede na to koga doletijo. Tudi kazen Riciarda se mi je zdela trapasta pa čeprav jo je izredno športno sprejel. Tudi on tam ni nič pridobil (še manj koga ogrožal, če smo že pri tem), kvečjemu je izgubil kako sekundo, ko je skočil čez tiste klobasaste robnike. In to po tistem, ko je bilo še iz Lune razvidno, da ga je Ocon želel spustiti le naprej. Ampak ne, dajmo se togo držat še bolj togih pravil in bognedaj kdaj pa kdaj uporabit kako logiko. Če se vpraša mene, bi morali po zdravju vprašat človeka, ki si je zamislil tisto nevarno obvozno pot, kar je lepo demonstrirala nesreča Sainza ali pa "buldožerski" vložek Grosjeana.
29.9.2020 0:34:57
Fero
Senna... saj je res da te kazni res postajajo zoprne. Vendar pa razna sekanja in izleti s steze so zaradi asfaltiranih izletnih con, mnogo manj usodna kot nekoč. In kar se mene tiče, bi vsak izlet moral biti kaznovan, morda kazen kot pri Moto GP, vožnja po neki daljši poti. Pa vseeno, bi to bilo še vedno mnogo milejše kot je bilo nekoč. Primer: https://youtu.be/ohCu1DSvP1A . Takrat bi verjetno če bi obstajal forum vsi pisali, kako Miha ne zna prehiteti. Preneseno v sedanji čas, bi recimo Lojze (ali nekdo drug), ob enaki situaciji že v prvem poizkusu samo pritisnil na magični gumb DRS in se odpeljal mimo. In vsi bi aplavdirali, madona kako super je dirkal.
29.9.2020 7:26:18
BMWZ4
Fero, mimogrede, a ste vi Lojzeti že poslali prijavnico Miki Salu, da se nemudoma včlani v vaš klub HH? Ker dvomim, da bi svojemu rojaku Bottasu prilimal 10 sec, če bi on recimo naredil en takšen nizki štart.
29.9.2020 8:25:37
Fero
BMW: to se boš moral pa kar na Sala sam obrnit s tem vprašanjem.
29.9.2020 8:33:17

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija