Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Lewis Hamilton
Pogodba o podaljšanju čaka le še na Hamiltonov podpis
Lewis Hamilton je tik pred podpisom pogodbe z Mercedesom, ki ga bo za naslednja tri leta sodelovanja naredila težjega za 120 milijonov funtov.
Milan Klemenc
28. september 2020 | 22:10:00

Čeprav je kazalo, da bo Hamiltonova prihodnost odločena že v začetku letošnjega leta, je pandemija postavila pogovore o Hamiltonovi prihodnosti s šefom Mercedesove ekipe Totom Wolffom na drugo mesto. Wolff je takrat dejal, da se bo začel pogajati z Britancem, ko se bo sezona končno začela, saj se takrat ni vedelo ali bo letošnja sezona F1 sploh zaživela.

Kakorkoli, s tremi zaporednimi zmagami Hamiltona in govoricah o izstopu Daimlerja je začelo zmanjkovati časa in Wolffu ni ostalo drugega, kot da se aktivno vključi v pogovore.

Čakanja pa je, tako piše Daily Mail, skoraj konec. Britanski tabloid poroča, da je Hamilton sklenil dogovor in načeloma je le še vprašanje časa, kdaj bo podaljšanje triletne in 120 miljonov funtov težke pogodbe obelodanjeno.

Jasno je, da Hamilton ni skrival želje, da želi ostati v moštvu, ki ga je v šestih letih pripeljalo do petih naslovov. Kakorkoli in navkljub prvotnemu nasprotovanju uprave Damilerja njegovi vrtoglavi plači vse kaže na to, da so našli pot iz slepe ulice.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Navijac
baraba, pohlepna primadona!
28.9.2020 22:31:52
Dynisco
Ne vem zakaj bi bil baraba? Ravmo toliko ima on koristi od njih, kot oni od njega? Sam naslov jim z lahkoto tudi Bottas pripelje, vse ostalo je pa očitno vredno 120 milijonov !?
29.9.2020 8:00:54
dbench
Nisem ravno poznavalec kako to trženje in sponzorstva potekajo ter kakšni denarji se vrtijo v temu, a najbrž gre za zelo zelo velike cifre. Mislim, če so enemu človeku pripravljeni plačat tak znesek potem je že nekaj na tem. Isto pri fuzbalu. Popolnoma nepredstavljivo za laika. In tudi zato nisem čisto ziher, ali ima Bottas res popolnoma enakovredne pogoje v ekipi. Dirkalnik sem prepričan da ni nič drugačen, lahko pa da njegov del ekipe in sama strategija ni čisto enaka. Mogoče si le domišljam. Ampak ravno zaradi teh sponzorstev in vsega kar v ekipo privleče magnet tipa Hamilton, bi bilo logično da sponzorji in posledično tudi ekipa raje vidi Hamija pred Fincem (govorim o zmagah), kot pa obratno. Je pa tudi res, da letos Bottas kaže hitrost le v petek, ob sobotah pa ga Lewis praviloma napere, kar je postal že kar vzorec na zadnjih dirkah.
29.9.2020 10:59:04
F1_tom
Ne, ene 20 jurjev na mesec je vreden, ane?
29.9.2020 11:19:22
autogeek
Tip ma večjo plačo kot skupaj 450 zaposlenih v naši firmi. Torej je že dober, če mu toliko plačajo. Tudi če ne bo več tako športno dober, bo dobil plačo. Roko na srce pa, življenje kot ga živijo ti vsem nam poznani fantje ni vedno rožnato. Še vedno je lepše živeti takole incognito, pa rečte kar čte.
29.9.2020 12:03:28
tadejkrze
@autogeek, res je. Precej je odrekanja, ki ga mi ne vidimo, ko gledamo dirko. Po drugi strani pa je tudi 40 milijonov na leto, drobiž za firme kot je Mercedes.
29.9.2020 12:11:17
RenaultF1
Hvala dbench. sedaj pa to razlozi dolocenim osebkom, ma nimas pogojev. Jaz tudi mislim nekako tako. Seveda je popolnoma drugo vprasanje ali si to zasluzi ali ne. Amapak tako mamo .
29.9.2020 12:13:40
BMWZ4
dbench je odkril toplo vodo in osebek RenoF1 striže z ušesi, ker misli, da ga je razumel, pa ga ni. Povsem jasna stvar je, da se ekipa odloči za boljšega voznika (Ham), preostalemu vozniku (Bot) pa nudijo enake pogoje in enak avto, vendar ne zato, da bi se raztreskala na stezi in prepustila zmago konkurenci, pač pa, da pripelje zmago moštvu v slučajih, ko prvi voznik doživi nesrečo, se mu pokvari avto, se ušteje pri gumah, zapelje v blokirane boxe, dobi najrazličnejše kazni itd. To je osnova Formule 1 in kdor tega ne razume, naj gleda avto kross, kjer se po mili volji zaletavajo vsi povprek. Mene osebno F1 fascinira zaradi hitrosti, zaradi celega know-how-a, zaradi enkratne atmosfere in vrhunske tehnike, še po toliko letih mi pulz dvigne, ko zagledam dirkališče z vsemi zastavami, reklamnimi panoji, pobarvanimi robniki. Žal pa tukaj prevladujete tisti, ki najbolj uživate v karambolih, degradiranju elitnih dirkačev v "jokice", zasmehovanju na balkanski način in iskanju zarot proti najboljšim. Res brezveze.
29.9.2020 12:39:01
Dynisco
Al pa, če bi ti nehal bit edini pameten...
29.9.2020 15:08:19
Navijac
za plačo ki jo prejme naj na dirki neha jokat in naj se vede hladno ali pa naj da več od sebe takrat bom rekel da je vreden tega denarja. samo poglej kakšne smešno nizke plače imajo ostali dirkači napram njemu. si lahko samo mislim da če bi bil manj plačan bi ga minila volja.
29.9.2020 15:08:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija