Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Pandemija
Varnostni protokol deluje
Vse od začetka sezone se v Formuli 1 izvajajo različni ukrepi, namenjeni preprečevanju širitve okužb v primeru pojava koronavirusa. Za zdaj se zdijo ukrepi zelo uspešni, saj ostaja število okužb minimalno.
Ursa Prosenjak
29. september 2020 | 18:42:37

Med 18. in 24. septembrom so opravili 3.256 testov med dirkači, ekipami in povezanim osebjem. Sedem testov je bilo pozitivnih. V celotnem obdobju so odkrili le devet okužb.

»Varnostni protokoli FIA in Formule 1 delujejo zelo učinkovito. To zajema testiranje, sledenje okužbam in druge varnostne ukrepe, ki zagotavljajo socialno distanco,« je za Reuters povedal predstavnik Formule 1.

»Pričakovali smo primere okužb, zato smo se nanje tudi pripravili. Dokazali smo, da situacijo obvladamo in da primer okužbe ne povzroči motenj posameznega dogodka.« Ključnega pomena je testiranje, saj na prizorišče dovolijo vstop le osebam z negativnim rezultatom testa.

Med sedmimi okuženimi v zadnjem obdobju je bilo šest primerov med pomožnim osebjem in čistilci. Okužen je tudi britanski novinar Will Buxton, ki zaradi tega ni mogel odpotovati v Rusijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
autogeek
Pri nas pa se še kar širi okužba, kar nekaj ljudi pa je zelo pametnih in noče nositi mask. Jaz bi vsem, ki se jim lahko dokaže, da niso upoštevali ukrepov, zaračunal zdravljenje. Pa ne samo njihovo, ampak tudi od drugih.
30.9.2020 10:14:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija