Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mercedes
Kazen zaradi nesporazuma
Po razburjenju zaradi kazni Lewisa Hamiltona in nato ekipe Mercedes, je zdaj dogajanje nekoliko osvetlil njihov inženir Andrew Shovlin in pojasnil, kaj je šlo narobe.
Ursa Prosenjak
30. september 2020 | 19:13:06

Poskus štarta se lahko izvede za izhodom iz boksa in desni strani. Lewis je vprašal, ali lahko gre malo naprej. Šlo je za to, da je želel zapeljati z območja, kjer je bilo veliko sledov gum zaradi vseh predhodnih poskusov štarta skozi ves vikend,« pojasnjuje Shovlin. »Sami pogosto predlagamo dirkačem, da se pomaknejo naprej. Ko je Lewis vprašal, če lahko to stori, smo mu dovolili. Prišlo pa je do nesporazuma. Nismo vedeli, da se bo odpeljal tako daleč. Mislili smo, da govorimo o nekaj metrih. Morali bi mu dati drugačna navodila.«

FIA je določila lokacijo ob koncu izhoda iz boksov, kjer lahko dirkači izvedejo poskus štarta. Znotraj te lokacije je nekaj manevrskega prostora, ne smejo pa se peljati povsem do konca steze, saj so razlike v hitrostih precejšnje in FIA zaradi varnostnih razlogov tega ne dovoli.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
zoki
Se pravi, da mu ni pol ekipa povedala kje naj testira štarte ampak je sam po sebi šel predaleč? Sami sebi že lažejo
1.10.2020 7:28:22
RenaultF1
Evo se tocno kaze njegov karakter. Dvolicnez je sam zafrknil in potem so vsi drugi krivi. Eni pa seveda verjamejo kako lepo se je opravicil.
1.10.2020 8:05:54
dbench
Ja saj zato se je pa opravičil ker je videl da je sam zafrknil, čeprav verjamem da v tistem trenutku sploh ni vedel da dela narobe.
1.10.2020 13:00:20
RenaultF1
@dbench, prosim te, to so najvecji egotriperji in vrjemi ne bi niti zmage mel ce ne bi bil. Tip je tocno vedel kaj dela. Opravicilo so mu narocili ali svetovali za PR. Ne bit naiven prosim. Bo pa zanimivo opazovati ko bo spet imel slabsi avto. To bo pravi sov .
1.10.2020 13:21:17
Dynisco
RenaultF1, a lahko še pojasniš, kaj bi naj imel od tega, da je zapeljal predaleč, čeprav je vedel, da ne sme?!?
1.10.2020 14:15:18
RenaultF1
Kolikor sem razumel je zelel preizkusiti start na delu kjer ni veliko gume. Menda imajo tocno dolocen del steze kjer to lahko pocnejo (mislim da je na izhodu iz boxov tako da ne motijo ostale), seveda je to omejeno na doloceno velikost (ne vem koliko). Lojz je vprasal, ce lahko gre malo naprej, Bono je pritrdil, saj to veckrat pocnejo (malo je bilo misljeno meter ali dva), lojz pa ko lojz je sel predalec naprej (verjetno je iskal cisti del asfalta). Glede odziva med dirko, je logicno da je custveno reagiral. Odziv po dirki, ko je obtozeval vse povprek, pa ni vec logicen, sploh ker si je ocitno sam kriv. Sicer ga ekipa brani (so kao slabo povedali koliko lahko gre naprej) pa vendar. Tip je skorajsnji 8 kratni prvak, rekorder tako po zmagah kot PP, in ocitno role model. Saj vem je samo clovek, ampak osnove mu niso jasne... Da custev ne obvlada vemo ze od prej (tezave z Nicole). Zdaj ali je vedel ali ne o tem ne morem soditi, je pa naredil napako. Tukaj je odziv Ricija bistveno boljsi kot njegov tako ali drugace. Sicer pa ce ne bi bil tak se ne bi imeli o cem pogovarjat .
1.10.2020 14:25:02
Nb848
@RenaultF1 hahaha ti si sam sebi kontradiktoren. Odloci se ze a je vedel al ni vedel. Najprej izjavis "Tip je tocno vedel kaj dela" ......nato pa izjavis "Zdaj ali je vedel ali ne o tem ne morem soditi" .....hahaha daj se zresni. Seveda, da ni vedel, ker ce bi vedel da krsi pravila najbrz ne bi tega naredil. Pac se je zanesel na ekipo. Kar se tice Riccija, pa je treba gledati celoten kontekst. Ricciju je bilo vseeno ker se tak al tak vozi tam okoli 5-8 mesta....Hamiltonu pa je bila s to kaznijo zmaga ukradena. Ce bi bila situacija obrnjena bi se morda Hamilton hecal Ricci pa bi jokal. Samo spomni se kako je ta isti Ricci nekaj dirk nazaj krical pod celado in besnel ker mu je dirkalnik odpovedal. Pac vsi so ljudje ampak preden se nekoga obsoja da je jokica je treba malo sirso sliko pogledat.
1.10.2020 15:41:30
xrenaultx
" Practice starts may only be carried out on the right-hand side after the pit exit lights". Kaj od tega je Hamilton kršil?
1.10.2020 19:20:17
tadejkrze
Kršil je to, da se ni ustavil 'right after the pit exit lights', v tistem trikotniku asfalta na desni strani. S tem, da je nadaljeval 400m po izhodu in tam telovadil. En del kazni (5s) je dobil, ker pravila velevajo, da po pit lanu voziš s konstantno hitrostijo, kar on ni, razen kjer pravila velevajo. Pač cela drama se je naredila iz tega zdej.
1.10.2020 19:36:01
xrenaultx
@tadejkrze, kje pa piše, da se mora ustaviti ravno v tistem trikotniku na desni strani? Piše, da se lahko ustavi desno za semaforju. Nikjer pa ne piše, kako daleč od njih. Drugače so pa npr. na predsezonskih testiranjih izvajali teste na koncu boksov, pa jih nihče ni opozarjal.
1.10.2020 22:41:22
tadejkrze
Dogovor na sestanku dirkačev, pred dirko v Rusiji. Dirka in predsezonska testiranja pa ni ravno ista stvar. Point je pač, da mesto, ki si ga je izbral, je nevarno. Kaj bo naslednjič? Sredi steze?
1.10.2020 22:45:29
RenaultF1
Nb ne vleci iz konteksta. Tip je tocno vedel kaj dela => ogreva gume za start. Ali je vedel ali ne da je izven pravil o tem pa res ne morem soditi ali ? Ti lahko ?
2.10.2020 8:16:11
Jon
Ja pa ja de...zmaga mu je bila ukradena😂😂
3.10.2020 21:17:13
AMGf1
Saj pravila tudi velevajo, če se v nekoga zaletiš med dirko tudi dobiš kazen pa jo v Rusiji določeni dirkači niso dobili
4.10.2020 9:09:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija