Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Helmut Marko
Priložnost za drugo mesto
Številni bi radi videli enakovreden dvoboj Lewisa Hamiltona in Maxa Verstappna, čeprav so mnenja o zmagovalcu takšnega spopada deljena. Svetovalec ekipe Red Bull Racing Helmut Marko o tem ne dvomi.
Ursa Prosenjak
16. oktober 2020 | 19:24:00

Oba dirkača imata svoje prednosti in svoje slabosti, odlikujeta se na različnih področjih, zato je neposredna primerjava težka, četudi gre le za teorijo. V praksi namreč na njune dosežke vplivajo še mnoge druge okoliščine, ne le njune lastne sposobnosti. Helmut Marko ima svoj odgovor na to vprašanje.

»Mislim, da bi bil skozi celotno sezono Max boljši,« ocenjuje Marko. Vendar trenutno nista v enakovrednem položaju, zato Marko zavzema realen pogled. »Vidimo priložnosti za drugo mesto. Razlika med Maxomin Valtterijem Bottasom je trenutno 14 točk, kar ni nedosegljivo.«

Zaveda se, da Red Bull Racing še ni dosegel nivoja Mercedesa. Težave so bile zlasti v začetku sezone, pa tudi zdaj na trenutke dirkalnik ni tako zanesljiv, ko bi si želeli.

»Maxova vožnja lahko to preseže,« nadaljuje Marko. »Ko se pojavijo težave z avtom, se razlika med njim in Albonom znatno poveča. Avto želimo optimizirati, da lahko prihodnjo sezono zares napademo.« Pri tem upa na pomoč Honde.

»Obljubili so nam nov motor. To nas bi moralo precej približati Mercedesu,« zaključuje Helmut Marko.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
slonana
Čestitke!
17.10.2020 17:48:20

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija