Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Lewis Hamilton
Portimao je eno najtežjih dirkališč
Lewis Hamilton je bil večji del vikenda za ekipnim kolegom Bottasom, na kvalifikacijah pa si je ponovno priboril najboljši štartni položaj.
Ursa Prosenjak
24. oktober 2020 | 20:16:48

To bo njegov 97. pole v karieri. »Ne morem opisati, kako težko je bilo danes,« je povedal po kvalifikacijah. »Res imamo dober avto, ampak vseeno moram dati vse od sebe. Valtteri je ta vikend zelo hiter, na vseh treningih je bil najhitrejši.«

Za dosego najboljšega štartnega položaja je bila ključna Hamiltonova taktična odločitev ob koncu Q3. Odločil se je, da bo s srednjimi gumami odpeljal ne le enega, pač pa tri kroge, medtem ko je Bottas odpeljal le en hiter krog. »Na koncu sem se odločil a tri kroge, da sem dobil priložnost izboljšati njegov čas. Zadnji krog je bil vse boljši in boljši.«

Dirka Formule 1 bo tokrat v Portimau prvič, na stezi pa je tudi nova plast asfalta. Po Hamiltonovih besedah okoliščine niso enostavne. »Zelo zahtevno dirkališče je. Na nekaterih mestih je slaba vidljivost. Nedvomno je ena najnapornejših prog, kjer sem kadarkoli vozil,« je še dodal.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ble
Pa doma bodi 😉
25.10.2020 14:45:48
slonana
Res je.
26.10.2020 22:49:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija