Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Christian Horner
Renault ne želi dobavljati motorjev za Red Bull
Vodja ekipe Red Bull Racing Christian Horner vztraja, da je nadaljevanje s Hondinim motorjem edina učinkovita rešitev za ekipo. S trem sporoča, da Red Bull ne želi dobivati motorjev pri Renaultu, prav tako pa jih Renault ne želi z njimi oskrbovati.
Ursa Prosenjak
24. oktober 2020 | 20:42:08

»Časa imamo nekoliko manj kot 18 mesecev, da najdemo rešitev. Toda vse bolj se dozdeva, da je le ena učinkovita rešitev – da dosežemo dogovor s Hondo in prevzamemo pravice za uporabo njihovega motorja,« je povedal Horner.

»O vseh podrobnostih se moramo dogovoriti z vodstvom Honde, veliko pa je odvisno od prihodnjih pravil. Nujno je, da bo uveljavljena zamrznitev motorjev do uvedbe novih.«

Horner ocenjuje, da bi morali odhod Honde vzeti kot svarilo, saj so zdaj ostali le še trije proizvajalci, zato je nujno, da vodstvo pretehta situacijo in razmisli o ustreznih ukrepih.

Kar se tiše Red Bulla pa možnosti sodelovanja z Mercedesom, Ferrarijem ali Renaultom ni. »Osredotočamo se na načrt A. Toto je jasno predstavil stališče Mercedesa. Ferrari ima več kot očitno dovolj svojih težav. Renault nam ne želi dobavljati motorjev. Njihovi cilji si se spremenili, neustrezno bi bilo oskrbovati ekipo, kot je Red Bull, ker nismo standardna stranka, nismo majhna ekipa.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Gazibo2
S temi motorji naj vozijo naprej, pa bo najbolje za vse. Za RB in F1.
25.10.2020 9:30:53
Dynisco
Ne verjamem, da bi se Red Bull res šel nadaljevanja razvoja motorja na lastno pest. Pri avtomobilskih fabrikah ima to smisel, saj morajo elektrificirane nizkokubične turbače stalno razvijati že zaradi lastnih potreb. Ni povsem isto, ampak precej znanja in razvoja je pa sigurno vzporednega.
25.10.2020 10:06:10
ROADRUNNER2
Me zanima,če bojo uporabljali Hondine motorje še naprej ali bo leta 2022 pisalo na pokrovu "powered by Honda"
28.10.2020 19:02:50
tadejkrze
Ja, najbolj, da Honda odide in se jim zastonj reklamo dela še naprej
28.10.2020 19:23:52
Aichi
Spomni se Browna, Hondin dirkalnik, za Hondin motor, v kerga so pol čez noč stlačli Meco :9
28.10.2020 19:27:29

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija