Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Lewis Hamilton
Kdaj z viteškim naslovom?
Lord Hain, nekdanji minister v laboristični vladi, bo na premierja Johnsona naslovil pismo, v katerem ga spominja, da je čas, da Lewisa Hamiltona povišajo v viteški red.
Artur Švarc
27. oktober 2020 | 22:45:19

Lewis Hamilton je minuli vikend z 92. zmago postal najuspešnejši dirkač v F1, Hain pa meni, da je nesprejemljivo, da Hamiltona ni na seznamu velikanov, ki bodo s koncem leta dobili naziv Sir.

Hain je že lani po osvojitvi šestega naslova  opozoril, da je čas, da se MBE (Member of British Empire) nadgradi v viteški naziv.

»V zadnjih letih so naziv dobili Andy Murray, Mo Farah, Bradley Wiggins, ne razumem, zakaj Hamiltona ni med njimi. Podrl je rekord po številu zmag in kmalu bo tudi sedmič svetovni prvak – teh rekordov ne morete spregledati.«

»Gre za otroka iz zelo revnega okolja, ki je temnopolt, ki je z dna prišel na vrh, to je neverjeten podvig. Tudi njegov prispevek v boju proti rasizmu je izjemen. Podpira dobrodelne akcije in je aktiven pri opozarjanju na klimatske spremembe.«

»Kljub temu, da živi v Monaku, je Hamilton eden glavnih davkoplačevalcev v Veliki Britaniji.«

Hain namerava na Downing Street poslati pismo, ko bo Lewis imel sedmi naslov v žepu.

»Ne vem pa, če je o tem treba pisati. To bi se že moralo zgoditi, zato se mora zgoditi takoj.«

Oče Lewisa, Anthony, je opravljal štiri službe, da je lahko sinu omogočil pot v dirkaški svet. Čeprav sta se 2010 poslovno razšla, ko ga je Lewis odslovil kot svojega menedžerja, sta si po dirki na Portugalskem padla v objem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
No, to bi bilo vsekako primerno. Sicer ne navijam za Hamija, vendar pa si zagotovo zasluži.
28.10.2020 7:35:48
hubertfast
Pa ne samo to. Že večkrat sem rekel, da če bi imel hčerko, da bi jo mu dal za ženo in bi recimo še ona imela nekaj od tega : )
28.10.2020 9:04:35
Byrkus
Kdo je sploh bil zadnji aktivni dirkaški Sir... Sir Henry Segrave mi pade na misel, pa še on je umrl pred 90 leti.
28.10.2020 11:29:38

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija