Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Christian Horner
Vesel Ferrarijeve podpore
Čeprav je Ferrari sprva nasprotoval Red Bullovi zamisli o zamrznitvi razvoja motorja po letu 2021, so si očitno v rdečem taboru zdaj premislili. Izrazili so podporo tej ideji, kar je dobra novica za Red Bull in AlphaTauri v luči Hondinega odhoda po sezoni 2021.
Ursa Prosenjak
27. november 2020 | 20:52:52

Novico je sporočil vodja ekipe Ferrari Mattia Binotto na tiskovni konferenci po prvem treningu v Bahrajnu. Za zamrznitev potrebuje Red Bull soglasje vseh ekip in tako je zdaj vse odvisno le še od Renaulta. Abiteboul je sprva prav tako nasprotoval, vendar je pričakovati pozitiven odgovor tudi z njegove strani.

 

Binotto je tudi poudaril, da se bo našla rešitev za avstrijsko ekipo. Ob tem nakazuje na možnost sodelovanja z drugim dobaviteljem motorja, čeprav ve, da Red Bull ne načrtuje tega. »Vemo, da želijo še naprej uporabljati Hondin motor,« je dejal vodja ekipe Ferrari.

Christian Horner je vesel Ferrarijeve podpore. »To je dobra novica za Formulo 1. Uvedba novih tehnologij namreč pomeni znatno višje stroške.«

Zamrznitev razvoja motorjev je s podporo Ferrarija korak bližje. »Ni smiselno investirati na stotine milijonov dolarjev v razvoj motorjev, zato zamrznitev ni napačna. Obstajati mora le mehanizem, ki bo omogočal določene popravke v posameznih primerih, da bomo vsi imeli enake možnosti,« še dodaja Horner. »Sicer pa je to pozitivno tako z vidika stroškov kot tudi z vidika ekipe. Pričakoval bi, da bo takšen predlog podprl Renault, Ferrarijeva podpora pa je še toliko bolj spodbudna.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
David112
Ferrari bo tle najkrajšo potegnil...honda bo imela leta 2022 kunkurencen motor.. Ferrari ziher ne in RB bo prvak
28.11.2020 10:15:19
rovokopac
Ferrari bi rad prišel do Hondinega motorja. 😉
28.11.2020 13:26:51

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija