Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nesreča
Alan van der Merwe: Trajalo je le sekundo, toda zdelo se je kot večnost
Ob nesreči, kjer izbruhe ogenj, šteje vsaka sekunda. Tega se dobro zaveda Alan van der Merwe, voznik reševalnega avta, ki je zelo hitro prispel na prizorišče Grosjeanove nesreče in mu rešil življenje.
Ursa Prosenjak
29. november 2020 | 19:06:00

V nedeljo se je v Bahrajnu zgodila ena najbolj grozljivih nesreč zadnjih let in najhujša nesreča v zgodovini tamkajšnjega dirkališča. Romain Grosjean je imel izjemno srečo, da jo je odnesel skoraj nepoškodovan, toda če ne bi bilo reševalnega vozila Mercedes-AMG C 63 S, bi se zgodba lahko končala precej bolj tragično. Za srečen konec je zaslužen Alan van der Merwe, voznik reševalnega avta, ki je Grosjeana pogumno odvedel iz ognjenih zubljev.

 

Kasneje je povedal, da je bil presenečen, ko je zagledal francoskega dirkača, ki je sam splezal iz ostankov gorečega avta.

»Vsi smo bili šokirani, v dvanajstih letih, kar delam v F1, ni nihče od nas videl tolikšnega ognja in tako hudega trčenja. Najprej smo morali dojeti, kaj se sploh dogaja. Verjetno je trajalo le sekundo, toda zdelo se je kot večnost,« je opisal svoje doživljanje najbolj pretresljivega trenutka dirke v Bahrajnu.

»Nato pa sem zagledal Romaina, ki je sam splezal iz avta, kar je po takšni nesreči neverjetno.« Nemudoma je pohitel k njemu, ter ga odvedel iz ognja na varno, medtem ko so ga gasilci gasili, da bi preprečili hujše poškodbe. Zdelo se je, da Romain ni huje poškodovan, toda van der Merwe si ni takoj oddahnil. »Šele potem, ko smo se vrnili v paddock, in se je izkazalo, da je z njim res vse v redu, smo si oddahnili.«

Ko je Južnoafričan leta 2009 prevzel nalogo voznika reševalnega vozila na dirkah F1, je povedal: »Najbolj opazni smo, če naredimo napako. Zato je velik del našega dela ostati čimbolj anonimni.«

Zdaj je postal mednarodna senzacija, med prvimi, ki so mu izrekli pohvalo in izkazali hvaležnost za hitro ukrepanje, pa je bil Grosjeanov vodja ekipe Gunther Steiner. Že v minutah prekinitve, ko so še pripravljali stezo za nadaljevanje dirke, je poiskal zdravnika in se mu čustveno in slikovito zahvalil z besedami: »Presenečen sem bil, kako si jebeno dobro odreagiral. Hvala.«

Alan van der Merwe je bil nekoč prvak Formule 3, tekmoval je tudi v seriji A1, zdaj pa vozi najhitrejše reševalno vozilo na svetu. Potem ko je Grosjeanu rešil življenje, je pojasnil, da je srečen izid posledica dobro delujočih varnostnih sistemov. »To je dokaz, da vsi sistemi, ki smo jih razvili, delujejo – varnostni pasovi, ograje, halo. Če bi samo eden od njih odpovedal, bi bil izid tragičen.«

Posebej je poudaril pomen varnostnega obroča halo, ki se bo v zgodovino zapisal kot ena najpomembnejših inovacij v F1, ob njegovi uvedbi pa je bil deležen tudi kritik. Mnogi so se spraševali, ali se bo dirkač v primeru nesreče lahko rešil izpod obroča sam. Romain Grosjean je v nedeljo dokazal, da se lahko.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
sputnik
tako nesrečo je imel kimi ene 2 ali 3 sezone nazaj ampak ni zagorel. od takrat mislim da ima težave s hrbtom. vsekakor grozna nesreča in sreča istočasno. dobro da ni ostal ujet v avtu ali izgubil zavest. potem ga ne bi rešili iz tistih plamenov. vse čestitke vsem ki so mu pomagali to preživet. grosjeanu pa želim čimhitrejše okrevanje
30.11.2020 7:45:38
Fero
Nobenega dvoma več ni, da je ta grdi "halo" nujen.
30.11.2020 8:11:32
mare.
Tale članek je pa čisto pretiravanje in se moram oglasit. Tale zdravnik NI rešil življenja GRO ampak si ga je GRO kar sam. Z zdravnikom ali brez bi bil izid popolnoma enak. Problem bi bil, če GRO ne bi sam splezal z avta. Takrat zdravnik niti zraven ne bi mogel, ker ni imel nobene zaščitne opreme.
30.11.2020 8:42:26
tomiboy
mare, povsem PRAVILNO napisano. Tukaj se prav vidi, kako mediji delajo zgodbe, samo da je pomp.
30.11.2020 9:32:21
delfy
@mare: se strinjam. Poleg tega se je lepo vidl, kako te ograje NE DELUJEJO. Če bi delovale, potem se GRO nebi zapeljal skozi njo. Dodatno težavo tuki pa še predstavlja dejstvo, da so dirkalniki polni bencina.
30.11.2020 10:17:32
marcipan
Pomislil sem na to, če ta ograja potem lahko tudi prebije monokok tako, kot je prebila avto pri Kubici, če bi se nesreča zgodila pod drugačnim kotov. Vsekakor od nesreče Kubice drugače gledam na njih ob cestah.
30.11.2020 11:33:28
Konig
To je blo res srhljivo in neverjetna sreča, da se je tako izšlo. Mi pa ne gre v glavo, kako je prišlo do trčenja med Grosjeanom in Kvyatom. Je že kdo zasledil kakšno analizo tega? Da tako izkušen dirkač v prvem krogu na ravnini tako sunkovito spremeni smer in preseka praktično celo širino steze... to mi ni jasno. Al je možno, da je imel kakšne tehnične težave?
30.11.2020 11:59:31
Aichi
Ne, pa saj je jasno, pred njimi je po tleh plužil Norris s podrtim krilcem, Kimi je šel levo izven steze, un pa namest da bi bremzal za njim, je šel sunkovito desno mimo, brez da bi pogledal v špegl, da je tam že Kvjat. Rus ni mel pri tem nič, razen v drugi rundi pr Strollu. Grosjean je mel več sreče kot pameti, sploh ker je dirkač z največ nesrečami v 1. krogu.
30.11.2020 12:25:45
macolar
Del problemov je nardil Stroll, z vožnjo izven steze in vrnitvijo: https://www.youtube.com/watch?v=FLu_nvbBhkM&ab_channel=carsandracing
30.11.2020 17:46:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija