Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Renault
Cyril Abiteboul zapušča F1
Cyril Abiteboul zapušča Renault F1. Ekipa bo pot nadaljevala z imenom Alpine in z novim vodstvom. Dosedanji vodja ekipe naj bi se povsem umaknil iz Formule 1.
Ursa Prosenjak
11. januar 2021 | 19:06:39

Že nekaj časa je bilo znano, da Cyril Abiteboul v novi sezoni ne bo imel enake vloge kot doslej, v ponedeljek popoldne pa so sporočili, da bo zapustil ekipo. Abiteboula bo zamenjal Laurent Rossi, ki bo kot direktor zadolžen za F1 in ostale športne aktivnosti znamke Alpine. Struktura znotraj ekipe še ni znana.

V izjavi za javnost se je Abiteboul poslovil od ekipe: »Skupini Renault se zahvaljujem za zaupanje v vseh letih, posebej ob rekonstrukciji ekipe od leta 2016 naprej.«

»Trdni temelji dirkaške ekipe, ki smo jih v teh letih postavili in strateški razvoj športa k ekonomsko vzdržnejšemu modelu ter novi projekt Alpine napovedujejo dober napredek tudi v prihodnje,« zaključuje Abiteboul.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Kar presenečenje, se mi zdi dober šef. Sem bil ziher, da bo le malo drugačna razporeditev osebja v ekipi. Pomoje lahko z dvignjeno glavo zapušča ekipo. Čeravno niso posegli po željenih zmagah so tekom kar nekaj sezon pokazali lep napredek, tudi bodočnost ne izgleda slaba.
12.1.2021 19:21:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija