Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Claire Williams
Dva razloga za prodajo družinske ekipe
Lansko pomlad je Williams postal prva ekipa v celoti v lasti investicijskega podjetja Dorilton Capital. Odločitev Claire in Franka Williamsa, da se odpovejo družinski ekipi, je javnost osupnila, po skoraj enem letu pa je Claire Williams pojasnila razloge za prodajo.
Ursa Prosenjak
13. januar 2021 | 18:49:52

»Ob pojavu pandemije Covid-19 smo bili soočeni s celotno sliko: kako bomo nadaljevali z dirkanjem, kako bomo delali v času lockdowna. Že tako smo bili na minimumu zmogljivosti. Odločili smo se, da moramo najti investitorja ali pa prodati ekipo. Nismo imeli izbire. Poskusili smo dobesedno vse.

Williamsova pojasnjuje, da sta bila dva razloga za prodajo družinskega podjetja. Prvi razlog je bil povezan z ohranitvijo delovnih mest. »Na prvem mestu je bilo reševanje ekipe. Želeli smo zagotoviti, da so vsi delavci obdržali službo, to pa je bilo mogoče le s preživetjem ekipe.«

Drugi razlog se nanaša na Clairinega očeta in soustanovitelja ekipe Franka Williamsa. »Želela sem, da ima oče ob odhod iz podjetja kaj pokazati, da bodo občutni sadovi njegovega dela. Od ekipe nikoli ni vzel niti drobiža, zato sem želela zagotoviti, da bo imel kaj pokazati kot svojo dediščino v ekipi. To se mi je zdelo zelo pomembno, glede na položaj, v katerem je bila ekipa vrsto let.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija