Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Peter Windsor
Mercedesov menjalnik pomembna prednost za Williams
Williams bo od leta 2022 dalje uporabljal celoten Mercedesov pogon. Peter Windsor je predstavil možne posledice novo osnovanega sodelovanja za prihodnost Williamsa.
Ursa Prosenjak
15. januar 2021 | 18:34:40

Na kratko, uporaba Mercedesovega pogona bo za Williams pomenila velik korak naprej. Poleg motorja bodo začeli uporabljati tudi Mercedesov menjalnik, kar bo predstavljalo popolno spremembo zadnjega dela avta.

Kot pojasnjuje Windsor, je največja sprememba prav menjalnik. Williamsov dosedanji menjalnik je povsem zastarel in deloma kriv za slabe rezultate ekipe. »Ob vstopu v hibridno obdobje so prednosti lahkega Williamsovega menjalnika zbledele ob ostali platformi zadnjega dela avta. Williams je že vsaj štiri ali pet let načrtoval spremembo, vendar je ostajalo neodgovorjeno vprašanje, kakšno razliko bi pomenil Mercedesov menjalnik in kolikšna prednost bi bila v primerjavi z njihovim lastnim.«

Windsor v uvedbi Mercedesovega menjalnika vidi samo prednosti za britansko ekipo. »Vzrok večine Williamsovih težav zadnjih treh do petih let je dejstvo, da v dirkalniku nimajo Mercedesovega menjalnika. Z leto 2022 se spreminjajo pravila in od takrat naprej bodo imeli Mercedesov menjalnik, kar je zares dobra poteza. Obenem to kaže, da imajo novi lastniki Williamsa jasno vizijo ekipe za prihodnost in zdi se, da so na pravi poti k popolnemu okrevanju.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1_tom
Pa toliko sranja se je prelivalo ob prodaji ekipe ... tako kot zmeraj ko se proda kaka slovenska firma tujemu investitorju. A glej ga zlomka, le nimajo načrtov zrušiti svoje naložbe. Upam, da se bodo končno začeli boriti z ostalimi na stezi, ne samo samo šteti, za kolikokrat so jih prehiteli ostali.
16.1.2021 9:27:37
marcipan
Vsaka finančna institucija, katere core business in produkt je trgovanje z denarjem, svojo poceni kupljeno investicijo najprej oplemeniti, zviša vrednost in potem seveda tudi proda. Ne vem, zakaj ne bi tu bilo tako, ker bi kaj drugega bilo v nasprotju z njihovo filozofijo. V petih letih bo Williams spet na trgu.
16.1.2021 9:34:40
matt0
marcipan, če jim uspe dvignit vrednost dirkaške divizije Williamsa, to pomeni ne samo dobro naložbo, ampak tudi dvig rezultatov. Resnejši kupec (tipa Stroll) bo prej kupil uspešno ekipo. In ja, tudi lastniki Mclarna, Mercedes AMG Petronas tudi niso lastniki, ker so fani dirk
16.1.2021 11:02:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija