Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Preboj
Zanardi govori z družino
Več kot pol leta po grozljivi nesreči so se družina, prijatelji in oboževalci razveselili dobre novice: Alessandro Zanardi lahko spet govori.
Ursa Prosenjak
15. januar 2021 | 18:48:37

Nekdanji dirkač Formule 1 je še vedno v bolnišnici in čeprav situacija dolgo ni kazala najbolje, je Zanardi ponovno dokazal, da je borec, ki se ne vda zlahka. Pred leti je v nesreči v seriji IndyCar izgubil obe nogi, vendar po okrevanju nadaljeval z dirkami s prilagojenimi avtomobili, dosegel pa je tudi izjemen uspeh v dirkah z ročnim kolesom. Med eno izmed njih ga je junija lani zbil tovornjak, zaradi česar je bil dolgo v kritičnem stanju.

Vse od takrat so bila poročila o njegovem stanju skopa, znano je bilo le, da so ga premestili v negovalno in rehabilitacijsko ustanovo, nato pa zaradi poslabšanja nazaj v bolnišnico, kjer je še danes. Zdaj pa iz bolnišnice San Raffaele v Milanu prihajajo dobre novice. Nevrologinja Federica Alemanno je sporočila: »Alex je pred kratkim govoril s svojo družino in to je bil zanje zelo čustven trenutek. Nihče ni mogel verjeti.«

 Zanardija čaka še dolga pot okrevanja, vendar več kot očitno napreduje bolj, kot so sprva pričakovali.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Super novica, srečno naprej Alex!
15.1.2021 19:26:50
marcipan
Super. Tip res nima sreče.
15.1.2021 21:01:04
rovokopac
Sreča je opoteča. Še huje pa je, če jo preveč izzivaš. Glede na njegove gene, se je lahko pričakovalo, da se bo prej ali slej zgodilo kaj takšnega. Dirkanje z vozičkom med tovornjaki, je delanje samomora.
15.1.2021 23:07:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija