Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Valtteri Bottas
Ne želi biti kot Rosberg
Valtteri Bottas v lanskem letu ni predstavljal posebnega pritiska za Lewisa Hamiltona. Način Nica Rosberga mu je tuj, finski dirkač želi zmagati na svoj način.
Ursa Prosenjak
15. januar 2021 | 19:08:28

Bottas je leta 2017 pri Mercedesu nasledil Rosberga. Nemec je pravkar osvojil naslov prvaka in v prizadevanju za ta dosežek dal vse od sebe. Končno je premagal nekdanjega prijatelja in glavnega tekmeca, vendar ga je to tako zdelalo, da je takoj zaključil svojo kariero v Formuli 1.

S prihodom Bottasa se je vzdušje pri Mercedesu nemudoma izboljšalo, kar je bilo sicer dobro za Hamiltona in ekipo, toda za Bottasa pa je to pomenilo velik pritisk. »Naša moč je v sodelovanju. Seveda tekmujeva eden proti drugemu, toda to je vse. Oba se zavedava, da ekipi koristi le dobro, vzajemno sodelovanje,« je povedal Bottas.

Finec zato ne odobrava tega, kar je Rosberg počel v preteklosti. »Ne bom skrival podatkov pred njim ali kaj podobnega. Dober ekipni duh je pogosto podcenjen v športu. Zelo pomembno je ohranjati motivacijo in se izogibati konfliktom.«

Vseeno pa je pritisk na Bottasa vse večji. George Russell je kot zamenjava za Hamiltona pokazal, da lahko zmaga z Mercedesovim dirkalnikom in kot Mercedesov podmladek je idealni Bottasov naslednik. V letošnjem letu se bo tako Bottas moral pošteno izkazati, vendar želi to doseči na svoj način. V igrice v Rosbergovem stilu ne verjame.

»Dokazati se želim s svojim nastopom na stezi in dirkati le na pošten način. Lewisa zdaj že zelo dobro poznam in vem, da miselne igre ne bodo nikomur koristile. Seveda bi bilo to zanj nadležno, vendar bi s tem tratil tudi svojo energijo. Poleg tega bi ga takšen pristop le razjezil in bi vozil še bolje,« zaključuje Bottas, ki se zaveda, da mora nekaj ukreniti, če želi obdržati svoje mesto pri Mercedesu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Soling
Bottasovo razmišljanje je zrelo. Če premagaš tekmeca ga premagaj na stezi. Rozberga in Alonsa skup v ekipo, pa naj se grejo psihoterapijo.
16.1.2021 9:13:22
RenaultF1
Haha, na taksen nacin ne bos nikoli prvak. Zal. Plus tega to ocitno pokaze da je res st 2 in nic vec. Zal.
16.1.2021 10:53:42
matt0
Ne želi biti prvak, kot Rosberg? To vidimo že zadnjih par let
16.1.2021 11:03:07
ripmork
@matt0: dobra Ko je že Rosberg omenjen moram reči, da je ta tako hipno pobegnil iz f1, da sem že večkrat pozabil, da je sploh kdaj obstajal (na njegov naslov pa tudi, iskreno povedano).
16.1.2021 11:50:40
trzo
Ah, baba mu je najbrž rekla, da naj že osvoji naslov in neha, ker da je preveč zdoma, pa še nevaren šport se gre. In je pač ubogal
16.1.2021 12:41:07
duss
Rosberg je z odhodom naredil napako. Sebe je prikrajšal za veliko število zmag ter miljončkov na računu (ne da jih nujno potrebuje), nas pa za marsikater zanimiv dvoboj na stezi z Hamiltonom. Bottas je na krog sicer kar hiter. Se pa ne spomnim kakšnega zanimivega prehitevanja na stezi med njim in Hamiltonom.
16.1.2021 12:44:41
GrEgEc
Iz Rosberga nebi bilo več nič v kolikor bi nadaljeval kariero. Sam je povedal kako ga je psihično uničila njegova zadnja sezona. Kako je zadnje 3-4 dirke popolnoma izklopil telefon, prijatelje na stran, samo F1 in nič več. Medtem je Lewis snemal muziko.
16.1.2021 16:57:10
sputnik
po moje rosberg ni imel iste podpore ekipe kot jo je imel hamo. hamo je pa imel kar nekaj otroških izpadov ko ni šlo vse na njegov mlin. rosberg je moral res crknit za tisti naslov ker je ekipa favorizirala hamota. ko hamotu zamajaš psiho ga imaš na dosegu. če ga psihično ne vržeš iz tira pač ne bo šlo tako zlahka. sej vsi ki so kaj dosegli v F1 so imeli neke svoje taktične finte. tipo zamujanje, bujenje nasprotnika, zaklepanje v wc....pač nekaj da ga vržeš iz ritma in je zato pol vsaj malo nervozen
16.1.2021 22:17:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija