Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Carlos Sainz
Približajmo motošport ženskam!
Prisotnost žensk v motošportu postaja vse bolj sprejemljiva. K temu je prispevala ustanovitev serije W, kjer tekmujejo le ženske, FIA pa spodbuja tudi k večjemu številu žensk v organizaciji.
Ursa Prosenjak
16. januar 2021 | 3:00:51

K normalizaciji žensk v svetu motošporta spodbuja program Girls on Track. Gre za karting program FIA, v katerem se mlade voznice potegujejo za mesto v Ferrarijevi akademiji. Zaradi pozitivnega testa na Covid-19 ene od udeleženk so decembra program sicer ustavili, pred kratkim pa so ponovno začeli z delom.

Na program je te dni opozoril Carlos Sainz, ki je obiskal finalistke v Maranellu. »V veselje mi je bilo obiskati program. Motošport moramo bolj približati ženskam,« je povedal Sainz in pohvalil delo FIA na tem področju.

»Carlosu se zahvaljujemo za obisk, ki je bil prijetno presenečenje za naše bodoče zvezdnice. Po njegovem navdihujočem in motivacijskem nagovoru bodo njihovi časi kroga nedvomno nekaj desetink hitrejši,« so sporočili iz FIA.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija