Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Aston Martin
Nova tovarna šele čez leto in pol
Aston Martin s svojo vrnitvijo v Formulo 1 načrtuje tudi novo F1 tovarno, vendar so se načrti nekoliko spremenili.
Ursa Prosenjak
16. januar 2021 | 21:43:36

Novo tovarno je Lawrence Stroll napovedal že leta 2018, saj je trenutna stara 30 let in jo bo potrebno zamenjati in posodobiti. Po prvotnih načrtih naj bi tovarno odprli že sredi letošnjega leta, kar bi omogočilo ekipi, da bi z delom na novi lokaciji začela med poletnim premorom, zdaj pa je prišlo do sprememb.

»Načrti še vedno obstajajo, le da se je časovnica zaradi pandemije spremenila. Trenutno smo v fazi načrtovanja in vsi oddelki imajo možnost prispevati svoj pogled, ker želimo zagotoviti, da bo vse tako učinkovito kolikor je mogoče. Nov cilj je odprtje tovarne avgusta 2022,« je povedal Otmar Szafnauer.

Nova tovarna bo na isti lokaciji kot sedanja, nasproti dirkališča Silverstone. »Načrt je še vedno tak. Prepričati se moramo le o ustrezni velikosti. Z omejitvijo proračuna se bomo naučili sprejemati kompromise, da ostanemo znotraj določenega okvirja. Tovarna mora biti dovolj prilagodljiva, da nas morebitne spremembe omejitev proračuna ne bodo prizadele.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija