Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   F1
Govorice o uličnih dirkališčih ne držijo
Po pandemskem letu 2020, ko se je večina sezone odvijala v Evropi, želi Formula 1 v letu 2021 organizirati dirke ponovno po vsem svetu. Ker pa pandemija še ni končana, je nevarnost odpovedi posameznih dirk še vedno prisotna.
Ursa Prosenjak
17. januar 2021 | 18:08:58

Odpoved ali preložitev dirke predstavlja še posebej veliko težavo v primeru uličnih dirkališč, ki zahtevajo več mesecev priprave. V negotovosti trenutne situacije je nemogoče predvidevati mesece vnaprej, ali bo izvedba dirke v določeni državi mogoča ali ne. Neizbežno so se tako pojavila ugibanja, da v letu 2021 ne bo dirk na uličnih dirkališčih, saj naj bi bila priprava mesta in s tem povezani stroški preveliko tveganje v primeru odpovedi.

Formula 1 to zanika. »Govorice, da v letošnji sezoni ne bo dirk na uličnih dirkališčih, ne držijo,« je povedal predstavnik za stike z javnostjo pri F1, kjer so prepričani v izvedbo dirk v Monaku, Bakuju, Singapuru in Džedi, ki so le nekatera izmed uličnih dirkališč na letošnjem koledarju. Možnost odpovedi ali preložitve vedno obstaja, vendar ne le na uličnih, pač pa tudi na običajnih dirkališčih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
marcipan
Osebno mislim, da bo izredna sramota za F1 in še koga, če bo dirka v Džedi in s tem državi, ki je dejansko po mojih osebnih izkušnjah hujša od marsikatere medijsko bolj izpostavljene. Leta 2005 sem bil službeno tam in smo se peljali skozi manjša mesta mimo tako imenovanih Chop-chop trgov. Sem mislil, da je to trg sadja in zelenjave. Ko pa vidiš nad njimi viseti obglavljena trupla, pa misliš, da si v filmu. Ampak seveda, denar prenese vse.
18.1.2021 10:19:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija