Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Uradno
Davide Brivio potrjeno član ekipe Alpine
Alpine je v nedeljo uradno potrdil prihod Davideja Brivia. S sabo prinaša bogate izkušnje iz MotoGP, kjer je z ekipo Suzuki osvojil več naslovov svetovnega prvaka.
Ursa Prosenjak
17. januar 2021 | 18:32:00

Ravno zaradi več kot dvajsetletnih izkušenj v motošportu se zdi pravi človek za vodenje ekipe, nekoč znane kot Renault, čeprav njegovih točnih zadolžitev in vloge francoska ekipa še ni sporočila. Jasno pa je, da so pred njim zahtevni izzivi. Ekipa je napravila več velikih korakov v zadnji sezoni, vendar lahko na tehničnem področju marsikaj izboljšajo.

Po besedah Marcina Budkowskega, direktorja ekipe Alpine, se trudijo izboljšati učinkovitost organizacije, ki se je številčno močno povečala. »Ekipa se je izjemno hitro povečala, ni pa se tudi razvila. Struktura je zasnovana na 450 osebah in če želimo enako strukturo prenesti na 700 ljudi, preprosto ne deluje,« je pojasnil.

Brivia tako poleg izboljšanja tehnične plati čaka tudi zahtevna naloga povečati učinkovitost ekipe. Nove tehnologije so dostopne, vendar jih mora ekipa optimalno izkoristiti. Brivio je sicer izkušen na področju vodenja manjših ekip v MotoGP, zato bo izziv toliko večji. Znan pa je po učinkovitem povezovanju različnih oddelkov ekipe na strukturiran način, zato novega izziva ne bo podcenjeval.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija