Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Alfa Romeo
Sauber in Ferrari nadaljujeta sodelovanje
Sauber, lastnik ekipe Alfa Romeo, bo podaljšal partnerstvo s Ferrarijem do leta 2025, kar pomeni, da ugibanja o Renaultovi podpori italijanske ekipe ne držijo.
Ursa Prosenjak
20. januar 2021 | 14:00:48

Sodelovanje med Sauberjem in Ferrarijem sega že v leto 2010, s prevzemom imena sestrske znamke Alfa Romeo pa so v letu 2019 vezi postale še trdnejše. Obstoječa pogodba se s koncem leta 2021 izteka, zaradi česar so se pojavila ugibanja, da se utegne švicarsko podjetje povezati z Renaultom. Kot poroča Autosport, pa sta Sauber in Ferrari vendarle dosegla nov dogovor o dobavi motorjev med leti 2022 in 2025.

Pogodbe sicer uradno še niso podpisali, vendar so načrti za nadaljnje sodelovanje že v teku. Dizajn šasije za leto 2022 predvideva dimenzije Ferrarijevega motorja in menjalnika, kar nakazuje na resnost dogovora.

Govorice o morebitnem sodelovanju z Renaultom je med drugim spodbudilo dejstvo, da sta se konec lanskega leta razšla McLaren in francoski proizvajalec, zaradi česar je slednji toliko bolj zainteresiran za iskanje novih partnerskih ekip. Čeprav je Frederic Vasseur vseskozi v dobrih odnosih z Renaultom, pa si Sauberjevi delničarji želijo stabilnost v obliki nadaljevanja sodelovanja s Ferrarijem.

Zaradi morebitnih sprememb ob združitvi FCA in PSA še ni znano, ali bo ekipa tudi po letu 2021 obdržala ime Alfa Romeo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
etilometer
Kaj pa naj druga če ferrari dela motor alfa ali Maserati ...
20.1.2021 23:27:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija