Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   FIA
Z analizo hudih nesreč do večje varnosti na dirkah
Lanska sezona je kljub manjšemu števil dirk postregla z nekaj spektakularnimi dogodki. Za dodatno napetost so poskrbele tudi nesreče, FIA pa jih bo zdaj uporabila pri razvoju programske opreme za simulacijo nesreč.
Ursa Prosenjak
25. januar 2021 | 22:38:36

Med izstopajočimi trčenji sezone je bila nesreča Romaina Grosjeana v prvem krogu dirke v Bahrajnu, ki je na tej točki dirke ni pričakovala niti FIA. Z razvojem posebne programske opreme želijo bolje predvideti to vrsto nesreč v prihodnje. Z analizo nesreč lahko ugotovijo, kje obstaja še posebej velika nevarnost nesreče in še pravočasno poskrbijo za ustrezno zaščito in dodatno varnost izpostavljenih predelov.

Poleg Grosjeanove nesreče so preučili še nesrečo Danila Kvjata v Silverstonu, Lancea Strolla v Mugellu in Charlesa Leclerca v Monzi. Dodali so jih v podatkovno bazo nesreč, kjer se zbirajo pomembni podatki takšnih dogodkov v vseh dirkaških razredih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija