Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Lewis Hamilton
Če bi ostal, bi bil še vedno enkratni svetovni prvak
Lewis Hamilton je enega izmed svojih naslovov osvojil pod okriljem McLarna, ekipe, za katero je vozil vrsto let. Sam ocenjuje, da se mu je premik k Mercedesu leta 2013 pošteno obrestoval, saj bi v nasprotnem primeru ostal enkratni svetovni prvak.
Ursa Prosenjak
26. januar 2021 | 20:56:24

Ob pogledu na minula leta Hamilton priznava, da je za njegov uspeh poleg njega samega zaslužna tudi ekipa. »Če bi ostal pri McLarnu, ne bi osvojil nobenega prvenstva več. Še danes, po 14 letih, bi bil enkratni svetovni prvak.« Glavni razlog za zamenjavo ekipe je bila takrat želja, da začne graditi nekaj novega.

»Tam nisem pomagal graditi ničesar. Bila je že izdelana ekipa, za njimi je bilo že veliko uspehov.« Namesto počivanja na lovorikah ekipe je želel skupaj z ekipo dosegati nove uspehe. To ga je pritegnilo pri Mercedesu. »Ko sem se jim pridružil, še niso imeli veliko dosežkov.«

»Ekipa se je vzpenjala in rasla. Pomislil sem, da bi rad šel nekam, kjer bi lahko uporabil vse to, kar sem se naučil v letih pri McLarnu in preizkusil, če lahko svoje izkušnje koristno uporabim v ekipi, ki še ni posebno uspešna ter ji pomagam, da to postane.«

Odločitev ni bila lahka. »Nedvomno so bili trenutki, ko sem pomislil, da ne bom nikoli več zmagal. Res sem moral pretehtati vse razloge za in proti. Toda moral sem tvegati.«

»Pri tem sem se zgledoval po Senni, ki je rad rekel, da nisi več dirkač, ko nehaš tvegati. Tvegal sem in hvaležen sem ljudem kot sta Niki Lauda in Ross Brawn ter celotna ekipa Mercedes, da so verjeli vame.« Skupno sedem naslovov svetovnega prvaka je več kot očiten dokaz, da je bila odločitev pravilna in da se je tveganje izplačalo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Res je, pošteno povedano. Tudi sam zato pravim, statistika res ne pove vsega. Prestop iz Mclarna v Mercedes je bil takrat kar riskanten, ampak se je izkazal za verjetno najboljši prestop v zgodovini tega športa. Čeprav mislim, da so imeli pri MB zelo podrobno izdelan načrt (vsaj glede na to, koliko časa pred konkurenco je bil hibridni motor že v razvoju) in za ekipo uspeh niti ni bil tako presenečenje.
27.1.2021 11:03:59
Fero
To pa ne verjamem.
27.1.2021 11:12:21
duss
Jz pa mislim, da so pri Mercedesu kar dobro vedeli, da bodo imeli premoč z motorjem. A ni javna skrivnost, da so pričeli z razvojem več let pred konkurenco? Res da samo motor ni dovolj - primer Williams. Je pa sigurno olajšalo odločitev Hamiltona.
27.1.2021 12:01:44
sputnik
kaj zdaj je podpisal ali hoče bit kar daimlerjev direktor?
27.1.2021 12:51:18
RenaultF1
Jaz tudi mislim da je Mercedes vedel da ima top avto, in dejansko bi kdorkoli ki bi prisel lahko naredil to kar je naredil Lewis. Sicer bom sedaj delezen kritike, ker on je le nekaj posebnega . Ampak takrat ni skocil na slepo v to sem preprican (glede na vso njegovo kariero, ki je kar dobro po korakih zastavljena).
27.1.2021 13:07:37
Soling
Ferrari tudi vsako leto in to že koliko let napoveduje "boljši" avto.
27.1.2021 14:24:00
Soling
Takrat Mercedes je kot bi Renault zagotovil Hamiltonu, naj pride v naslednji eri k njim, da mu zagotavljajo najboljši avto. Kdo temu danes verjame.
27.1.2021 14:28:03
Gazibo2
Pošteno povedal.
27.1.2021 15:15:56
tadejkrze
Se pravi je dejansko avto "kriv" za naslove ne on.
27.1.2021 15:16:09
Fero
Tale Alonsova izjava je dobra: "Primer Russell je osupljiv, saj pojasnjuje, kaj je F1 danes. V petih in ne sto dneh je šel od zadnjega do prvega mesta. Vse brez božanskega dotika, brez meditacije v Tibetu ali tega sr****. Zanj je bilo dovolj, da je sedel v mercedes."
29.1.2021 6:22:58

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija