Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Fernando Alonso
Ne obžaluje slabih odločitev
Fernando Alonso se letos vrača v Formulo 1 z ekipo, s katero je osvojil dva naslova. Njegovo dosedanjo kariero je zaznamovalo precej dosežkov, pa tudi nekaj slabih odločitev, ki jih sicer sam vidi drugače.
Ursa Prosenjak
27. januar 2021 | 20:11:26

Ena izmed slabih odločitev je odhod iz ekipe McLaren leto preden so osvojili svetovno prvenstvo z Lewisom Hamiltonom. Prav tako je zavrnil ponudbo Red Bull Racinga pred zmago na svetovnem prvenstvu, ponudili pa so mu tudi mesto v ekipi Brawn, ki je kasneje postala Mercedes. Vedno znova se je Alonso odločil za napačno pot, pa vendar tega ne obžaluje.

Seveda je razlogov za njegove odločitve več in pozna jih samo on sam, toda ne moremo mimo vprašanj »kaj pa, če…«. Če bi se odločil drugače, bi morda osvojil več prvenstev. »Po določenem čas se človek sprašuje, ali je bila odločitev pravilna, ampak ko sem se odločil, sem bil stoodstotno prepričan. Nisem okleval ali bil v dvomih. Povsem jasno mi je bilo, odločil sem se tako, kot se mi je takrat zdelo najbolj prav.«

Kljub morebitnemu obžalovanju pa lahko izbrana pot prinaša nove priložnosti. Njegov odhod k Renaultu je botroval pogovorom s Ferrarijem. »Če ne bi zapustil McLarna, morda ne bi nikoli vozil za Ferrari, kar je po mojem mnenju ključna izkušnja za vsakega dirkača.« Kasneje je zapustil tudi Ferrari in se vrnil k McLarnu, kar pa se ni uspešno končalo.

»Ko sem leta 2014 zapustil Ferrari, sem imel z McLarnom in Hondinim motorjem slabo sezono. Težko se je bilo odpovedati stopničkam, toda vozil sem Indy, ker je McLaren imel takšen načrt. Prav tako so mi omogočili udeležbo na WEC in tako sem postal dvakratni svetovni prvak tudi tam in zmagovalec 24 ur Le Mansa.«

»Mnoge odločitve niso imele takojšnjega pozitivnega izida, toda dolgoročno so mi omogočile nov priložnosti in izkušnje, na katere imam zelo lepe spomine,« zaključuje Alonso, ki je zadovoljen s svojimi odločitvami v karieri.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija