Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Slovo
Poslovil se je Adrian Campos
V 61. letu je umrl nekdanji dirkač Adrian Campos. Njegova ekipa je novico sporočila v četrtek zjutraj.
Ursa Prosenjak
28. januar 2021 | 12:03:34

Vse do zadnjega dne je bil aktiven v svetu motošporta, v katerega je vstopil že zelo zgodaj. V dolgoletni karieri mu je uspelo uresničiti sanje in z ekipo Minardi tekmovati tudi v Formuli 1. Njegova dirkaška kariera sicer ni bila najbolj blesteča, saj se je udeležil 21 dirk svetovnega prvenstva in končal le dve z najboljšo uvrstitvijo na 14. mesto. Neizbrisen pečat je v Formuli 1 pustil šele po zaključku aktivne kariere. Imel je svojo lastno ekipo Campos Racing, odkril pa je dirkača Fernanda Alonsa. Med uspehe je nanizal tudi ekipni naslov GP2 v letu 2008 in Euroformula Open leta 2016.

Ekipa je žalostno vest sporočila v četrtek zjutraj. »Danes je najbolj žalosten dan v zgodovini Campos Racing. Zapustil nas je naš predsednik in ustanovitelj Adrián Campos Suñer. Čeprav se je njegovo srce ustavilo, bo spomin nanj ostal kot naš pogon v nadaljevanju njegovega dela in dediščine. Naj počiva v miru,« so zapisali.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija