Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Načrti
Vrnitev južnoafriške dirke?
Južna Afrika si želi zagotoviti mesto na koledarju Formule 1. Organizator SAGP si je zastavil za cilj izvedbo dirke na dirkališču Kyalami že v letu 2022 ali 2023.
Ursa Prosenjak
21. februar 2021 | 1:19:00

Če jim bo uspelo, to ne bo prva dirka Formule 1 v tej državi. Dirke svetovnega prvenstva so na tamkajšnjem dirkališču s prekinitvami potekale od šestdesetih do devetdesetih let prejšnjega stoletja, zadnja je bila leta 1993, lovoriko pa je takrat osvojil Alain Prost. Letošnji koledar je sicer že bolj ali manj zapolnjen s 23 dirkami, če pa bi se odločili za izvedbo dveh dirk več, bi mogoče to pomenilo tudi možnost za Južno Afriko.

Direktor SAGP Warren Scheckter se trenutno dogovarja z Liberty Media o vrnitvi F1 v Južno Afriko. V prizadevanjih ga podpira tudi aktualni šampion Lewis Hamilton, kar Scheckterja nadvse veseli. »Odlično je, da je nekdo, ki je tako vpliven, izrazil podporo afriški dirki. Seveda je Južna Afrika najprimernejša za to, glede na bogato zgodovino v Formuli 1,« je povedal Scheckter.

Dirkališče Kyalami se nahaja v bližini Johannesburga, meri 4.529 kilometrov in ima šestnajst ovinkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
sputnik
podpiram idejo. ampak 25 dirk... come on. a ni bilo rečeno da se varčuje? pol bi jih moralo bit manj ne več. če gremo tako naprej bo nekdo ki bo imel kariero kot kimi imel na računu 500 dirk. še če bo imel avto kot ga ima diva zadnja leta in nobene konkurence..... 200 zmag ti ne gine
21.2.2021 19:51:24
macolar
Glede na aktualno dogajanje v Južni Afriki, si težko predstavljam da bi tam lahko imeli dirko.
21.2.2021 20:49:34

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija